Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

William Lind står över O-ringen på hemmaplan

Landslagsstjärnan William Lind, regerande O-ringenmästare, kommer inte till start i årets O-ringen. Anledningen? Han hjälper organisationen att gå runt.

Annons

William Lind, tävlande för Malungs OK Skogsmårdarna, vann förra årets O-ringen i Borås. I år, när tävlingarna är på hans hemmaplan i Sälen, startar han inte ens.

– Det känns konstigt att vara på andra sidan, men samtidigt roligt att få prova på något nytt.

Lind som just nu laddar inför stundande VM är en del av den stora organisationen av ideella krafter som får O-ringen att gå runt.

Anledningen till att Lind inte står på startlinjen jämte övriga elitlöpare beror på att han känner sig ha för stor fördel när tävlingarna är på hemmaplan.

– Det känns inte helt rättvist gentemot de andra som är här och tävlar. Det här är mina hemmabanor, jag kan fjällen väldigt bra och skulle ha fördel.

Skulle det vara till stor fördel för dig ifall du var med?

– Det är inte en jättefördel för mig, men nog skulle det vara till min fördel. Även om det är en liten fördel.

Lind valde aktivt att inte medverkar under tävlingar, utan istället hjälpa till med träningsbanorna.

– Organistationen behöver hjälp för att få det här att gå runt, de behöver alla ideella krafter de kan få. Så jag kände att jag kunde ställa upp.

Hur känns det att stå på andra sidan?

– Det känns ovant såklart, men det är samtidigt roligt att få vara med och göra allt bakom.

Lind ser inga problem med att stå över tävlingarna.

– Jag hjälper till det jag kan här på O-ringen, på min övriga tid så laddar jag för VM. Tränar så bra jag kan inför det och laddar väldigt mycket.

Hur tror du att det går på VM?

– Jag hoppas att jag gör det bra och att det fungerar för mig. Det skulle vara kul att komma högre upp än vad jag gjorde sist.

Annons