Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örndalen behövs för företagen

Annons

Vi tror att Örnar flyttar och hittar nya boplatser. Människor flyttar också och hittar nya boplatser om inte arbetstillfällen finns kvar och nya skapas.

Vi företagare i Hede/ Vemdalen vill kunna fortsätta att driva framgångsrika företag, utvecklas och kunna bo kvar i vårt Härliga Härjedalen.

Givetvis är örnarna en resurs som har ett värde, ekonomiskt och biologiskt, men de är inte på något vis hotade som art av denna exploatering. Vi ser flera företagsidéer runt själva örnarna som kan ge den lokala populationen av örn en ökad möjlighet till utveckling snarare än att de påverkas negativt.

Vi anser att Örndalen är det mest spännande tillväxtprojektet som är på gång inom våra fjäll, och vi får inte låta detta tillväxtprojekt gå till spillo!

Vi tror att det skulle funka med ett samboförhållande i Örndalen, skulle samtidigt bli en fantastisk möjlighet att kunna spana på örnar i området utan att vara för närgångna. Det gäller att hitta en balans mellan dessa intressen, något som vi menar inte skett i detta fall.

Örndalen - har vi råd att missa detta projekt?

En av våra medlemmar i Vemdalens företagareförening ger uttryck för den oro som finns om inte Örndalen blir verklighet, frågan är om jag kommer att kunna behålla hela personalstyrkan eller inte - det är allvarligt!

Lokal tillväxt och landsbygdsutveckling

Lilla byn Vemhån, Hedeviken, Vemdalen och Hede byar och dess företagare kommer att få en rejäl skjuts i sin utveckling och tillväxt. Om Örndalenprojektet kommer igång sker snabbt en utveckling, tillväxt och inflyttning till dessa byar

Slutsatser

Hede Företagargrupp och Vemdalens Företagareförening är eniga om att projekt är av största vikt för områdets utveckling. Befintliga företag kan utveckla och stärka sina verksamheter, trygga de anställdas framtid.

Styrelsen Vemdalen Företagareförening Styrelsen Hede Företagargrupp

Ordförande Ann Lorentsson Ordförande Lars Bygden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons