Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Jonsson till Håbo

/

Målvaktstalangen Oscar Jonsson kommer den här säsongen att spela med Håbo FF i division två. Oscar ska även i fortsättningen träna med Djurgårdens A-lag.

Annons

Oscar Jonsson tillhörde Djurgårdens U21-trupp under förra året men han fick begränsat med matchtid i det laget då mesta speltiden gick till Hampus Nilsson. Nu lånas Oscar Jonsson ut till Håbo, nykomling i division två, för att få mer speltid.

– Jag har ju stått mycket i U19-laget men behöver ännu mer matchning och då blir det här en bra lösning för mig. Division två är en bra nivå att gå in på för mig och det ska bli väldigt roligt att pröva på det under året, säger Oscar om uppgörelsen på DIFs webbsida.

– Vi har ju Kenneth Höie och Hampus Nilsson som konkurrerar och sedan måste man ju ha tre målvakter i en trupp. Så vi har beslutat att Oscar ska vara med i sin helhet och träna med A-laget under det här året och sedan har man ju den möjligheten att man kan spela för dubbla klubbar om man är under 22 år där vi har satt ihop ett samarbetsavtal med Håbo FF. Det ger Oscar möjlighet att spela för Djurgården om det skulle hända något och sedan ha sin huvudmatchning i seniorfotboll i Håbo i division två, förklarar sportchefen Bosse Andersson på Djurgårdens webbsida.

– Vi är helt överens om detta och Oscar är jättetänd på det, så det blir en perfekt plattform för honom. Fast han är fortsatt junior får han redan nu börja lukta på seniorfotbollen. En optimal lösning, säger Bosse Andersson vidare.

Annons