Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscars Jonssons U21-premiär för Djurgården

/
  • Målvakten från Vemdalen Oscar Jonsson spelade premiärmatch med Djurgårdens U-21-lag,

I tisdags gjorde målvaktslöftet Oscar Jonsson från Vemdalen sin första U21-match med Djurgårdens IF. Han är tredjemålvakt i Djurgårdens A-lag, och berättar för Tidningen Härjedalen om sitt förflutna i Svegs IK, samt förhoppningarna om framtiden bland annat.

Annons

Oscar Jonsson från Vemdalen är 17 år och går i höst andra året på Djurgårdens fotbollsgymnasium. I julas, då han spelade för Brage IF i Borlänge och gick första terminen på Fotbollsgymnasiet där, ringde de och frågade om han kunde börja hos dem i stället. Oscar åkte hem till familjen och vännerna i Vemdalen och de sa åt honom: Ta chansen, det är en möjlighet för livet.

Tidigare har han spelat för Svegs IK och han har sett varje match som ett utmärkt tillfälle att vidareutvecklas.

– Men pendlingsavstånden i Härjedalen har varit lite tuffa samtidigt, jag har bott i Vemdalen, och det är ju 6 mil till Sveg därifrån, enkel väg.

Hur kändes det att spela första tävlingsmatchen för U21?

– Det var jätteroligt, vi vann med 2-1 mot Brommapojkarna.

Hur ser du på möjligheterna att utvecklas i Djurgården?

– Än så länge är jag ju ny, och sitter på bänken som tredjemålvakt i Djurgårdens A-lag. Jag får försöka kriga på och kanske bli andremålvakt vad det lider. U-21 har ett helt annat tempo än vad jag är van vid från U-19 som jag startade i, med ett härligt driv, och alla tränare och spelare är så stöttande och peppande i klubben. Jag har två år kvar på gymnasiet nu, men sen får vi se vad som händer i framtiden. Jag spelar gärna utomlands något år efter gymnasiet om tillfälle ges, men jag trivs bra här i Stockholm.

Oscar Jonsson fortsätter nu träna med A-laget och U-21 laget och hoppas på fler matcher framöver.

Annons