Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 miljoner satsas i sågverket i Gällö

Gällö Timber som ägs av Persson Invest och SCA investerar 80 miljoner kronor i ökad torkkapacitet och i en ny panna. Det betyder mer produktion i Gällö. Samtidigt upphör företagets transporter till företagets anläggning i Stugun.

Annons

I dag fraktas sågat virke från Gällö till Stugun för torkning. Det rör sig om cirka 50 000 kubikmeter. När den nya torken är klar kommer all torkning ske i Gällö. Men det sker inga uppsägningar av berörd personal i Stugun.

Förutom den nya torkanläggningen som är en likadan som finns på SCA:s sågverk i Bollsta och Tunadal kommer en ny panna som tar hand om restprodukter att installeras.

Totalt är det alltså 80 miljoner kronor att investeras i Gällö.

Det här innebäratt vi ökar vår konkurrenskraft och att våra ägare tror på oss och på vårfortsatta utveckling, förklarar Gällö Timbers vd Urban Wiklund. Arkivbild.

– Det här är härliga nyheter för oss på Gällö Timber. Genom satsningen ökar vi nu från en årsproduktion på drygt 300 000 kubikmeter till 350 000, säger Urban Wiklund, vd.

Torken och resten av sågverket kommer att ha kapacitet för en betydande produktionsökning.

– V iär mycket nöjda med utvecklingen i Gällö. Vi har successivt genomfört investeringar som bäddar för en fortsatt positiv utveckling, säger Björn Rentzhog, vd för Persson Invest.

Från SCA:s håll kallar man investeringen i Gällö för framtidssatsning

– Sedan samarbetet startade år 2010 har vi investerat drygt 160 miljoner kronor och mer än fördubblat produktionskapaciteten, säger Jonas Mårtensson, vd SCA Timber.

I Stugun ska SCA fortsätta med att förädla träprodukter, en verksamhet som växt och som företaget hoppas ska växa.

– Gällö Timber och SCA:s träförädling i Stugun är nu en mycket konkurrenskraftig enhet och en stark träindustri i Jämtland, säger Jonas Mårtensson.

– Tillsammans är vi ett mycket starkt team som sysselsätter mer än 170 anställda i produktionen och långt fler i virkesanskaffning och skogsbruk.

Texten uppdateras.

Se också:

Urban är både skogsägare och sågverkschef

Här är länets 20 största företag – vi har hela listan

Annons