Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på funktionärer till skidskytte-VM

För att klara arrangemangen vid skidskytte-VM 2019 i Östersund saknas 400 funktionärer. Nu håller arrangörerna ett öppet möte för att få fler att ställa upp.

Annons

I dagsläget finns ungefär 600 funktionärer från närområdet som ställt upp under världscuperna. De flesta vill fortsätta även över VM, det berättar Mikael Brovinger, funktionärsansvarig skidskytte-VM. Men eftersom ett VM är ett mycket större arrangemang måste rekryteringen påbörjas redan nu.

– Alla större idrottsevenemang bygger på ideella krafter och skidskytte-VM i Östersund är inget undantag.

Därför bjuder VM-organisationen in till informationsträff för alla intresserade 30 maj klockan 19.00 på skidstadion i mediahuset.

Det behövs bland annat personer som vill snickra, dra kablar, hälsa välkommen vid entrén, jobba på skjutvallen, ta hand om media och köra taxibilar.

– Det sker inte många världsmästerskap i Sverige under ett år, nu har Jämtland snart två. Det är en häftig upplevelse att få delta bakom kulisserna och en chans som inte kommer tillbaka särskilt ofta, säger Mikael Brovinger.

VM-organisationen räknar med 120 000 besökare och 500 miljoner TV-tittare. Dessutom ska 36 VM-medaljer fördelas under elva dagar.

Annons