Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här lovar polisen - nu är alla medborgarlöften för länet undertecknade

Nu har alla länets kommuner tillsammans med polisen undertecknat de medborgarlöften som tagits fram under förra året. Vad lovar polisen och vad kommer de att fokusera på i din kommun? Vi sände live från polishuset i Östersund med start 13.00.

Annons

Åre var först ut med medborgarlöften redan förra året. I Strömsund har man också kommit långt och nu är resten av länet ikapp. Polisen har tillsammans med kommun och medborgare skapat sig en lägesbild över vilka problem som finns i till exempel Svenstavik, Sveg eller Hammarstrand. Flera medborgardialoger har hållits och utifrån förslag och önskningar som kommit in har polisen och kommunen formulerat en rad löften till medborgarna.

I Åre har polisen och kommunen lovat att arbeta med trafiksäkerhet, trygghet på offentliga platser och att arbeta för att minska alkohol- och narkotikaanvändandet bland unga.

-------------------

FAKTA MEDBORGARLÖFTEN

Från och med den 1 Januari 2015 har Sverige en nationell polismyndighet. Medborgarlöften är en del av den nya styrningen av polisen, där den lokala problembilden ska vara utgångspunkten för de mål polisen arbetar med lokalt.

Polisen ska tillsammans med kommun, näring, medborgare och övriga samhället komma överens om vilka problem man ska fokusera på.

Målet är att öka tryggheten, förebygga brott, öka medborgarnas och lokalsamhällets delaktighet i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet samt stärka förtroendet för polisen.

Källa: Polisen

-------------------

SE OCKSÅ:

Polisen gör riktad insats vid Busstorget: ”Det är många typer av droger som florerar” (16 feb 2017)

Flera åtgärder ska ge fler poliser i Strömsund: "Det är bra att man har satt ned foten" (30 jan 2017)

Polisen efterlyser dina önskemål – gör medborgardialogsturné i länet (6 okt 2016)

Medborgardialog hölls i Trångsviken: ”Folk skulle känna sig tryggare om de såg polisen oftare” (19 sep 2016)

Polisen oroar sig för Åreungdomarnas liberala syn på droger (26 feb 2016)