Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtland och Härjedalen bäst i världen på att motverka antibiotikaresistens

Region Jämtland och Härjedalen är bäst i landet vad gäller att motverka antibiotikaresistens. Placeringen gör regionen bäst i världen men än finns mycket att göra enligt överläkaren Lars-Erik Olofsson.

Annons

Överläkaren Lars–Erik Olofsson skriver att vi ska vara stolta över placeringen men att det ännu finns mycket att göra för att motverka antibiotikaresistens.

Fredagen den 18 november är det den internationella antibiotikadagen. I samband med det vill överläkaren Lars-Erik Olofsson uppmärksamma att region Jämtland och Härjedalen är bäst i världen på att motverka antibiotikaresistens.

”Om antibiotikaresistensen fortsätter öka kan liv som tidigare räddades med hjälp av antibiotika vara bortom hjälp” skriver han i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Vinterkräksjukan har slagit till i länet – så skyddar du dig

Lars-Erik Olofsson är ordförande för STRAMA i Jämtland och Härjedalen, ett nationellt nätverk som arbetar mot antibiotikaresistens.

”Vi behöver vårda antibiotikan så vi har nytta av den en längre tid” skriver Lars-Erik Olofsson i ett pressmeddelande.

Region Jämtland Härjedalen är bäst i landet vad gäller arbetet mot antibiotikaresistens inom primär och slutenvården.

”Vi är väldigt bra på det här och det ska vi vara stolta över. Och vi ska bevara traditionen” skriver Lars-Erik Olofsson.

LÄS OCKSÅ: 19-årige Erik skickades hem med smärtstillande – samtidigt spred sig cancern i hans kropp

Men arbetet är inte överenligt överläkaren. Enligt färska siffror från Folkhälsomyndigheten finns stora kostnadsbesparingar att göra genom att fortsätta motverka resistensutvecklingen. En ökande antibiotikaresistens skulle i förlängningen kunna kosta samhället miljardtals mer skriver han i pressmeddelandet.

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

Här laddar du ner ÖP:s iPhone-app

Här laddar du ner ÖP:s Android-app

Här laddar du ner LT:s iPhone-app

Här laddar du ner LT:s Android-app

Annons