Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Persson, Sveg, slog till igen. Denna gång i terräng-SM.

/
  • När det var 150 meter kvar gick Jesper förbi och höll undan till mål
  • Ludvig Bjurelid, Högby, försökte flera gånger rycka men Jesper Persson avvaktade kallt.
  • Segraren Jesper Persson, Åsarna IK med Ludvig Bjurelid, Högbo, tvåa, och trean Johan Ekberg, Hammarby IF

Talangen Jesper Persson från Sveg och tävlande för Åsarna IK vann guld i H15 klassen vid helgens terräng-SM i Uddevalla.

Annons

Multitalangen gjorde det igen. Det var Jesper Perssons sjätte SM-guld i karriären. Han har tre titlar i skidskytte, två i längdskidor och så ett i friidrott. Dessutom var han inte långt ifrån att ta en plats i J/H:s fotbollslag till P15-lägret i Halmstad.

– Det är roligt att hålla på med flera sporter, men jag tror att jag ska sluta med skidskytte. Det är inte så roligt, säger han.

Jesper Persson vann H15-klassen i Uddevalla, men det var med en hårsmån. Ludvig Bjurelid, Högby, klockades för samma tid.

– Vi sprang ihop i en klunga på första varvet, sedan blev det bara vi två på det andra varvet. Han drog och med 100 meter ryckte han, men jag lyckades hänga med och kunde gå förbi, säger Jesper.

Jesper hade några meter tillgodo när det var 150 meter kvar och korsade mållinjen först.

Banan var rätt lätt, med endast en riktig uppförsbacke, precis vid starten.

– Det var lättsprunget och mestadels på gräs och lite grus, säger den nyss fyllda 15-åringen som avverkade den 4 000 meter långa sträckan på 13 minuter och 23 sekunder.

Terräng-SM var den sista friidrottstävlingen för året. Nu väntar skidsäsongen.

– Ja, men jag springer mycket även för att bli bra på skidor. Det är roligare än träna och tävla i löpning och spela fotboll än att till exempel åka rullskidor.

Annons