Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyföretagandet i Jämtlands län ökade mest i landet under september

När nyföretagandet i resten av Sverige sjönk under september månad gick Jämtland mot strömmen. Här ökade registreringarna av de vanligaste bolagsformerna med 9,5 procent vilket är mest i landet.

Annons

En färsk sammanställning från Bolagsverket över antalet nyregistrerade företag i de fyra vanligaste bolagsformerna under september månad visar en ökning i Jämtlands län med 9,5 procent. Det är klart mest i landet.

I riket som helhet sjönk nyregistreringarna under samma period med 5,7 procent. På årsbasis har antalet nyregistrerade företag i Sverige minskat med 0,8 procent.

– I år har nyföretagandet totalt sett minskat, men bara med 0,8 procent. Efter återhämtningen i juli och augusti är vi, trots nedgången nu i september, i princip tillbaka på samma höga nivå som under 2016, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket i ett pressmeddelande.

Under september månad registrerades färre nya företag i 16 av landets 21 län. Största minskningen hade Västmanlands län med minus 29,3 procent och Gävleborgs län med minus 16,8 procent.

Bland de få län som ökade hade Jämtlands län den största ökningen med 9,5 procent och Dalarnas län som ökade med 5,7 procent.

Läs även: Nyföretagandet bland unga jämtar ökar – tvärtemot den nationella utvecklingen

Annons