Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pricken försvann i iskylan – klarade sig mot alla odds

/
  • Tilde Ekman letade förgäves i fem dagar efter den fem månader unga kaninen Pricken. Men en onsdag tittade det välkända vita huvudet upp ur snön.
  • Tilde Ekman letade förgäves i fem dagar efter den fem månader unga kaninen Pricken. Men en onsdag tittade det välkända vita huvudet upp ur snön.
  • Pricken är Odensalas spralligaste och äventyrligaste kanin. Han överlevde fem dagar i 20 graders kyla och bland snokande rävar.

Det var över 20 grader kallt och rävarna slog sina lovar i skogsbrynet. Då tyckte kaninen Pricken att det var läge att rymma från trygga kaninburen.

Annons

Den fem månader unga kaninhanen Pricken mådde gott hos lill-matte Tilde Ekman och lill-husse Elis Ekman i flera veckor. Han var och är tidernas spralligaste julklapp, nästan helt vit med lite svarta prickar här och där.

Fast han hade äventyret i benen så en fredag, när Tilde skulle fylla på vatten i hans skål i buren utanför entrédörren, tog han chansen.

– Han var så snabb, berättar Tilde.

– Han skuttade över kanten, smet iväg, ut på tomten och ut på nästa gata och ut på ängen. Jag hann inte fånga honom.

Det var rätt kallt den här fredagen för några veckor sedan.

– Ja, det var 23 grader och då tänkte jag att allt var förstört och mitt fel. Och Elis var jätteledsen. Det var jobbigt.

Helgen gick. Det blev måndag, tisdag och familjen letade efter Pricken varje dag.

På onsdagen tipsade en granne om att Pricken hade setts till nere vid ängen, vid några nedfallna träd i snön.

– Vi gick ner och började leta. Och då såg jag hans huvud sticka upp ur snön, berättar Tilde.

Han var lite magrare men han var lika sprallig och sprattlig i benen som vanligt när pappa Anders satte ner honom i buren igen.

– Han mår bra i dag. Kanske lite rädd just nu, men annars så mår han bra.