Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundsbor hamnade mitt i kaosets Stockholm: "Jätteobehagligt"

En lastbil körde in i en folkmassa i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen. Östersundsborna Pontus Dünesius, Hanna Thelenius och deras dotter befann sig mitt i kaoset.
– Det är jätteobehagligt, säger Pontus Dünesius.

Annons

Östersundsbon Pontus Dünesius, hans sambo Hanna Thelenius och deras dotter befann sig inne på Åhléns City när kaoset utbröt. En lastbil körde in i en folkmassa och senare i Åhlénsbyggnaden. Polisen gick ut med uppgifter om att tre personer hade dött och åtta skadats i attacken.

Strax innan klockan 15 på fredagseftermiddagen körde en lastbil in i en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm. Lastbilen körde senare in i gatuplanet på Åhléns city. Pontus Dünesius och hans familj befann sig inne på Åhléns city när kaoset utbröt.

– Det gick ett brandlarm och ett meddelande kom om att alla skulle utrymma lokalen. Då visste vi inte vad som hade hänt. Vi trodde att det var en brand, så det var hyfsat lugnt då, säger Pontus Dünesius.

När han, sambon Hanna Thelenius och deras dotter kom ut på Drottninggatan förstod de att det var betydligt värre än så.

– Folk var jätteskärrade och sprang och grät, så då förstod vi att något hade hänt. Då blir man rädd så klart. Vi har ju en liten dotter med oss, så det är inte kul så klart, säger Pontus Dünesius.

När Länstidningen når Pontus Dünesius vid 15.30-tiden har han och familjen lämnat Drottninggatan.

– Alla flyr därifrån. Det åker polisbilar och helikoptrar och folk är skärrade, det märker man. Många gråter och vissa springer, det är jätteobehagligt, säger Pontus Dünesius.Senare under fredagseftermiddagen kom uppgifter om skottlossning vid Fridhemsplan på Kungsholmen, en bit ifrån platsen där lastbilen körde in i folkmassan. Polisen gick strax efter 16-tiden ut med uppgifter om att tre personer hade dött och åtta skadats i attacken.

Flera vittnesmål från länsbor dök upp under eftermiddagen. Emelie Eriksson skrev på sin Facebooksida att hon och hennes mamma var i säkerhet inne på Kungshallen, vid Hötorget, efter att dörrarna låsts och polisen uppmanat alla att hålla sig inomhus.

Läs också:

Joseline och hennes barn var på väg mot Drottninggatan: "Vi sprang genom stan

Emelie från Östersund om paniken – befann sig mitt i Stockholm vid misstänkta terrordådet: "Jag kände bara att jag måste hitta mamma"

Annons