Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övergiven flicka vid E14

/
  • Bild på platsen där flickan sågs i går kväll. Till höger ses avfarten till Lockne. Sökområdet sträcker sig från rondellen i Brunflo och söderut längs E 14.

Flera personer har hört av sig till polisen då de har sett en liten flicka stå ensam vid vägkanten på E14.
Polisen har inlett en sökinsats.

Annons

Vid 22-tiden på onsdagen fick polisen telefonsamtal från två olika personer som hade sett en ensam, liten flicka stå efter E14, strax söder om Brunflo, i höjd med södra infarten till Lockne.

Enligt uppgift ska flickan vara i 6-7-årsåldern, ha brunt hår i page, vara klädd i byxor och t-shirt och hålla i ett gosedjur.

Polisen skickade genast ut flera patruller för att söka efter flickan, men har inte hittat några som helst spår efter henne under hela natten.

– Vi är väldigt förundrade själva, vi har inte fått in någon anmälan om någon saknad flicka, säger Bengt Stadin, vakthavande befäl vid polisen.

Ytterligare ett vittne som hade sett flickan vid 22.20-tiden hörde av sig till polisen efter att ha läst om händelsen på webben. Enligt polisen upplevs alla vittnen som trovärdiga och det hela tas på stort allvar.

– Vi jobbar efter att det är en försvunnen flicka.

Två hundpatruller och fem-sex polispatruller har sökt efter flickan under natten till torsdag.

– Vi har tagit dit en av inringarna för att peka ut exakt plats där hon sågs. Vi håller på och letar efter spår med hundar. Vi söker också av småvägar i området och knackar dörr i fastigheter efter vägen, säger Bengt Stadin.

Vid 04.30-tiden på torsdagsmorgonen hade polisen ännu inga spår efter flickan. Dörrknackningen i området har inte gett några uppslag.

Området där flickan sågs ligger långt från samhället med endast ett fåtal hus i närheten.

Under torsdagsmorgonen utökas sökandet efter flickan med helikopter.

– Vi försöker få loss en helikopter från Stockholm som ska kunna komma vid sju-tiden, säger Bengt Stadin.

Även polis- och hundpatrullerna kommer att bytas ut och Jämtlandspolisen försöker få ytterligare hjälp från polisen i Sundsvall och Umeå.

– Vi börjar nu dela in området i tårtbitar och letar igenom dem systematiskt på vägar och stigar.

Vid 07.20 på torsdagsmorgonen meddelade polisen att sökandet fortsätter med fem polispatruller på plats, varav två hundförare.

En helikopter är på väg från Stockholm.

Uppdatering kring signalement 10.10 Enligt polisen har vittnen sagt att det ska vara en flicka på 5-9 år gammal som har mörkt hår, har ljus tröja och troligen ett gosedjur i famnen.

Polisen söker tips och observationer från händelsen. Vet du mer, ring 114 14.

Läs mer:

Försvunna flickan är återfunnen

TV: Missing People hjälper till i sökandet efter flickan

Polisen kritisk till att ingen stannade

Ännu ett vittne har hört av sig om att ha sett flickan

Annons