Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poänglös säsong för Svegs IK

/
  • Oskar Nordlund i Ånge sätter pucken bakom Filip Wallin i Svegsmålet. Det var elfte målet för Ånge.
  • Oskar Nordlund i Ånge lyckas skära in framför Anton Forström ...

Det blev ingen poäng i den sista matchen för Svegs hockeyherrar i division 2. Topplaget Ånge var alldeles för starka och säsongfacit blev noll poäng för hemmaklubben.

– Vi har gjort vårt bästa, säger tränaren Mikael Hedberg.

Annons

Redan efter fem minuter låg Sveg under med 3-0 i fredagskvällens match. 

– Ånge har en superkedja som vi inte har något riktigt vapen mot. Men det handlar också om attityd. Jag hade ett snack med grabbarna om inställning i periodvilan mellan första och andra, och jag tycker att vi var mycket bättre de två sista perioderna, säger tränaren Mikael Hedberg.

Målsättningen för säsongen var att vinna några matcher men det har laget inte lyckats med. Mycket på grund av att Sveg på sin höjd lyckats matcha två femmor varav många unga spelare som egentligen är lite för lätta för A-lags spel i division två. De senaste fyra matcherna har laget bara haft en målvakt.

– Vi har ju en femma som sitter där på andra sidan, säger Mikael Hedberg och syftar på hockeyspelare som han tycker borde kunna ställa upp men som av olika anledningar valt att inte träna och spela med A-laget under säsongen.

– Men de tio som sitter här inne i omklädningsrummet, de har verkligen kämpat. Till exempel förra helgen när vi hade tre matcher. Trots resultaten och att vi inte levt upp till målsättningen för säsongen, så måste jag säga att de som varit med verkligen har gjort sitt bästa, säger han.

Nästa vecka samlas spelarna till ett möte om framtiden.

– Det är viktigt att vi får diskutera igenom säsongen och att var och en berättar hur de vill fortsätta, hur mycket de vill satsa. Hur vi ska få fler spelare i A-laget, den frågan är svår att svara på i dag, säger Mikael Hedberg.

Själv ger han beskedet att han inte fortsätter som A-lagstränare nästa säsong.

– Det känns som det är färdigt för mig. Det behövs någon som tillför något nytt, ny energi. Men jag hoppas kunna vara med och jobba på något hörn i klubben även i fortsättningen, säger han.

Annons