Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poppis loppis firade 25 år

/
  • Jens Olofsson och sonen Otto, 4 år, från Vemdalen, fyndade skidprylar i Överberg
  • Det såldes även flötgröt, korv och andra godsaker till de hugade besökarna. Och folk trivdes trots vädret men någon regnskur.
  • Otroligt, jag hittade mina gamla hockeyhandskar som jag skänkte bort för 50 år sedan. Behövde inte ens betala, sa Bror Åke Högdal
  • Loppiset i Överberg drar folk. Redan klockan nio stod över 100 personer i kön
  • Loppmarknaden i Överberg är rena folkfesten och ger klirr i bykkassan. I 25 år har loppiset arrangerats och trots vädret i lördags blev det även succé den här gången. Mats Pålsson sålde lotter på ved. De tog slut omgående och många fyndade bland loppisborden.

Lång innan marknaden öppnade kom de första besökarna. Kön var lång när alla ville fynda, klockan tio klipptes bandet och affärerna tog fart.

Annons

– Det är fantastiskt roligt med så här mycket folk. Otroligt att vi lyckas dra så många intresserade och det här blir klirr i bykassan även det här året, sa Göran Pålsson, en av loppisgeneralerna i byn.

Loppmarknaden i Överberg har efter 25 år blivit en tradition och naturligtvis årets höjdpunkt i byn.

Under några hektiska timmar plockades det och köptes vaser, husgeråd, möbler, skidor, elektroniska prylar och allt annat som hör en loppmarknad till.

– Ett år räknade vi till 400 bilar och vi brukar få in runt 70 000 kronor. Slantar som går till bystugan.

– Och dessutom till en till en fest där vi bjuder in alla i byn, sa Göran Pålsson.

Brorsan Mats Pålsson startade dagen med att sälja lotter. Något som gick lättare än lätt då lotterna på den huggna veden gick som smör i solsken.

– Perfekt då fixar vi dragningen direkt, sa Mats.

Det var många som fyndade. Jens Olofsson, designer, slöjdare och uppfinnare från Vemdalen var en.

Det är han som tillverkar saker av gamla skidprylar. Det fanns det gott om i Överberg.

– Jag hittade mycket fina grejer. Det här är nog den roligaste loppmarknaden jag varit på, sa Jens som tillsammans med sonen Otto lastade bilen full.