Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär hälsodag i Hede

/

Hälsofesten håller greppet om Härjedalens motionssugna damer. Många av deltagarna lyckades klämma in flera träningstimmar och nästan alla pass under dagen blev fulltecknade.

Annons

– Det är helt sjukt vilket stort intresse det finns. När vi öppnade för bokningar en fredagkväll klockan nio så hade vi drygt 40 anmälningar redan första timmen, berättar Ninni Bäckström.

Totalt så fanns det 15 träningspass att välja på. Det var alltifrån tuffa cardiopass till lugnare yogaövningnar. Totalt kunde 80 deltagare räknas in under dagen.

– Jag tror att de som deltog i flest pass var med på sex pass plus föreläsningen, säger Ninni Bäckström.

Tillsammans med Kajsa Thunell och Helén Eklind har Ninni haft en hektisk tid den senaste månaden för att få hela programmet att flyta smidigt.

– Ett problem är ju lokalerna som begränsar deltagarantalet. Samtidigt är inte målet att Hälsofesten ska växa sig för stor heller, säger Kajsa Thunell som om hon fick önska skulle vilja ha lite fler toaletter i lokalerna.

– Det blir rätt lång kö mellan passen när ett 30-tal deltagare ska samsas på två toaletter. Förra året var det extra jobbigt för då hade vi problem med att vattnet frös, det slapp vi den här gången.

Det var tredje gången som Hälsofesten arrangerades och lite extra nöjda är Ninni, Kajsa och Helen över att det kommer deltagare från hela Härjedalen. Även på ledarsidan är det bra spridning. Alla ledare ställer upp utan ersättning. För deras del är det ju en möjlighet att marknadsföra sina egna pass i ordinarie verksamhet.

– Arrangemanget går runt men något jätteöverskott blir det inte. Det vi får över återinvesteras i lokalerna eller till att engagera föreläsare, det är de enda som får ersättning, säger Ninni Bäckström.

Årets föreläsare var snowboardåkaren Jokke Öwre som efter ett felskär i backen blev totalförlamad. Han berättade om sin väg tillbaka och sin syn på träning.

– Det var en väldigt gripande föreläsning. Många blev ganska tårögda när han berättade om sig själv och den olycka som ändrade hans liv, säger Helena Thunell som lyssnade på föreläsningen.

– Hans positiva syn på träning och viljan att bli bättre tror jag de flesta tog åt sig av. Det var en jättebra och intressant föreläsning, tycker Helena Thunell-Hellström.

Ninni Bäckström säger att föreläsningen var en tankeställare, det gäller att leva här och nu för förutsättningarna i livet kan ändras på ett ögonblick.

Hälsofesten kommer med all säkerhet att återkomma. Det är en jobbig period när allting ska ordnas innan men när dagen D väl kommer så känner arrangörstrion att de får belöning för sin insats.

– Alla är ju jättenöjda. Jag hoppas verkligen att det blir fler Hälsofester, det snackas om att ha två per år. Tjejerna gör ett fantastiskt jobb, berömmer Helena Thunell-Hellström som tror att hennes åsikt delas av alla deltagare.

Annons