Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt elevfik firar fem år

/
  • Ulla Nilsson och hennes kompisar i PRO har drivit det populära skolfiket på Sonfjällskolan i fem år.
  • Ragnar Svegare och Måns Hellström stod för underhållning när fiket firade fem år
  • Pengarna som blir över går oavkortat till elevrådens kassor. Lönen för de tio pensionärerna som varje vecka ställer upp är en gratislunch i skolans matsal.
  • Under torsdagen var det gratisfika på Sonfjällskolan i Hede när fiket i rasthallen firade fem år

För fem år sedan öppnade Sonfjällskolans fik där pensionärerna i byn står bakom disken. En satsning som onekligen har varit lyckad.
– Det här är bra både för oss och eleverna, säger Ulla Nilsson som basar för det lilla kaféet.

Annons

Under torsdagen var det gratisfika på Sonfjällskolan när fiket i rasthallen firade fem år. Ett fik på skolan Inte så ovanligt men det som är annorlunda i Hede är de som sköter ruljansen.

Där tog PRO över försäljningen av smörgåsar, juice och choklad på Sonfjällsskolan i Hede.

– Den här idén kom för drygt fem år sedan. Den förre rektorn på skolan introducerade det och frågade om PRO var intresserade. Det var vi, och bara ett par veckor senare var det klart, i november 2009, säger Ulla Nilsson på PRO.

I går hade det glada PRO-gänget bullat upp med gratisfika och Ulla kunde konstare att fiket blev ett lyckat drag. Både för eleverna och de pensionärer som ställer upp och jobbar. Fem dagar i veckan och helt ideellt.

– Visst var det några elever som var lite skeptiska när vi gamlingar drog i gång. Men det ändrades snabbt och vi trivs riktigt bra ihop, säger Ulla Nilsson.

Pengarna som blir över går oavkortat till elevrådens kassor.

– Bland annat för att förbättra trivseln. Vi som jobbar bakom disken ser även stora fördelar med att man umgås över åldersgränserna och att man numera är bättre kompisar även vid sidan av skolan.

Lönen för de pensionärerna som varje vecka ställer upp är en gratislunch i skolans matsal.