Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potter blir professor och discosnö i skidspåren – här är aprilskämten du kanske gått på

April, april... I dag är det den första april och därmed helt okej att skämta. Även om det inte längre är lika vanligt med aprilskämt i tidningar, radio och TV på grund av Fake news-debatten så förekommer de fortfarande.
Här bjuder vi på några av de bästa, så håll till godo. (Och nej, ÖP, LT och TH har inga aprilskämt.)

Annons

Vi börjar med Västerbottens-Kuriren.

Enligt tidningen kan Umeå redan nästa år få självlysande skidspår. Det är ett samarbete med Frankrike där kommunen har en slags "discosnö" i sin konstsnöanläggning.

"Elljusspår är ganska dyra i drift då de förbrukar mycket elström, men genom den flourescerande snön har vi kunnat halvera vår elförbrukning, " säger Uno Avril från Le Devoluy i Frankrike, i tidningen.

Discosnö vore väl något? Om det var sant, vill säga. Skärmdump VK.

I Västerås ska ett jätterådjur ha placerats på Stora torget. Grejen med den 20 meter höga rådjursstatyn är att den ska ha en ateljé och utställningslokal - inuti magen.

"Ska det där verkligen vara nödvändigt? Tyckte en Västeråsare i VLT, som skrivit om nyheten....

Rådjuret är tänkt att bli en mäktig symbol för Västerås och hela Västmanland. Inne i djurets ännu tomma mage ska det i framtiden finnas utställningslokaler, skriver VLT på sin hemsida.

I Gävle ska världens längsta smörgåstårta i sommar. Kanske är det Filip Hammars och Fredrik Wikingssons film ”Tårtgeneralen” som inspirerat till nyheten.... Gefle Dagblad berättar hur sträckningen genom stan kommer att bli för den planerade över 500 meter långa tårtan.

Det är inte bara de traditionella medierna som drar aprilskämt. Även kommuner, företag och reklambyråer passar på att få lite extra tid i rampljuset genom att leverera skämt. Särskilt populär i år har den hyllade fotbollstränaren Graham Potter, ÖFK, blivit.

Harry Potter har oväntat gjort en akademisk snabbkarriär, enligt Mittuniversitetet...

Enligt Mittuniversitetet så gör Potter nu en "rekordsnabb akademisk karriär och har den 1 april utnämnts till professor i fotbollskunskap på Mittuniversitetet." Dessutom ska en helt ny utbildning startas, ett magisterprogram med inriktning mot ledarskap inom fotboll.

"Det senaste året har jag fått många olika utmärkelser och att nu få lägga en professorstitel till övriga utnämningar känns förunderligt," säger Graham Potter i en intervju på Mittuniversitetets hemsida.

OBS! Fotomontage, statyn var inte uppställd då artikeln skrevs, berättar Östersunds kommun på sin hemsida.

Potter är även föremål för Östersunds kommuns aprilskämt. På hemsidan avslöjar kommunen att den planerade statyn med Graham Potters stött på patrull. Statyn skulle placeras idag vid infarten till Jämtkraft Arena, i samband med allsvenska premiären. Men:

"Beställningen gjordes från ett företag i Kina, men missuppfattades. När statyn som skulle föreställa Graham Potter levererades var det istället en staty av en annan Potter – Harry Potter."

I den strida strömmen av aldrig sinande pressmeddelanden som redaktionen får in, så fanns det några extra spännande en dag som denna. Många företag passar på att kuppa in lite extra, gratis reklam med alla möjliga (och omöjliga) aprilskämt.

Till exempel så ska ett öltillverkningsföretag lansera ett ölte, "Öl Grey." Med företagets idé så kan man "dricka utomhusöl utan att frysa fingrarna av sig."

Kommunistiska partiet byter namn – till nya Folkpartiet. Det aviserade partiet via att pressmeddelande just denna dag.

Och som ett brev på posten (!) denna kalla och långa vinter så lanserar nu ett reseföretag VR-resor, med start i dag.... Ett kycklingföretag lanserar glass med smak av Flygande Jakob och Glenn Strömberg ska tydligen bli röstassistent med ny smart teknik och bland annat kunna leverera ordvitsar.

Kreativiteten och källkritiken tävlar i kapp denna dag – den första april.

Annons