Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för iskall och häftig fyrarummare i Bruksvallarna

/

Det är inte den första igloon i Härjedalen men troligtvis den största och snyggaste. Nu har nybygget i Bruksvallarna blivit klart och det är en minst sagt skaplig byggnad som nu står på skidstadion i byn.

Annons

– I flera år har idén och nyfikenheten funnits att fortsätta skapa upplevelser med en av våra viktigaste och starkaste tillgångar i området, snö. Aktiviteten och upplevelsen passar perfekt in i Bruksvallarnas profil, som en snö- och vinterarena. Nu kände vi oss redo och resultatet blev en testanläggning över vintern med målet att skapa inspiration till en fortsättning där vi kan utveckla konceptet ytterligare, säger Magnus Myhr, vd Bra fjäll AB.

Under de senaste tre veckorna har det varit full aktivitet vid igloobygget. Med hjälp av snö, och framför allt igloobyggaren Tord Lundqvist från Mordviken har man byggt en fyrarummare.

– Den blev lite större än vad vi i början hade räknat med. Men nu är den färdig och resultatet blev riktigt bra, säger Magnus Myhr.

Igloon är uppbyggd av tre mindre kupoler och en större. Den stora kupolen mäter dryga 4,5m i innertak och har en helt fantastisk akustik. Konstruktionen av anläggningen är helt i snö men inredningen är tillverkad i is.

– Den största som byggts i Härjedalen, konstaterar Magnus Myhr.

Huvudkupolen inrymmer isbar, ljudupplevelse, konst och bildspel. Två konst- och fotorum är besmyckade med lokala verk från Niklas Blindh och Kalle Börjes. Det fjärde rummet är ett sovrum med en dubbelsäng där hugade intressenter kan hyra in sig en natt i nybygget.

– Igloon är idealisk för en gruppaktivitet. Det kan vara allt från att ta en fördrink till att göra en teamaktivitet.

– Den fick den finaste av invigningar i söndags, där ett par bestämde sig för att vigas i Igloon. Den stora kupolen blev ett fantastiskt kapell och brudparet fick en magisk upplevelse, säger Magnus Myhr.