Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallylegenden Stig Blomqvist kör Brickan

/
  • Stig Blomqvist, Sverige, Audi Quattro, körde den historiska klassen i en likadan bil som han blev världsmästare i 1984,  i Hagfors under Rally Sweden, den andra deltävlingen i rally-VM 2014. Nu kommer han till Sveg och kör Brickan i en Ford Falcon.

Ett VM-guld, nio SM-guld och sju segrar i Svenska rallyt. Och så Brickan. Helgens rallytävling i Sveg får finbesök. Av en av Sveriges mest framgångsrika rallyförare genom tiderna, Stig Blomqvist.

Annons

– Han är ju en legend inom svensk rallysport, säger Magnus Proos från Härjadalens AK som också kör till helgen.

Stig Blomqvist kommer med en Ford Falcon och kör tävlingen för historiska bilar. 1984 tog han VM-guld i rally och han har också flera SM-guld i både rally, rallycross och backtävling samt fler segare i Svenska rallyt på meritlistan. Stig Blomqvist har kört för flera bilmärken, bland annat Saab, Ford och Subaru. Han avslutade sin aktiva tävlingskarrär 2006 men kör alltså fortfarande rally med historiska bilar.

– Det är säkert så att han vill hit och träna inför svenska rallyt där han är med och kör i historiska klassen, säger Magnus Proos.

Vad betyder det för Brickan att ni får hit en rallylegend?

– Att vi får hit en världsmästare är ju inte så vanligt. Det blir ju säkert lite större intresse kring tävlingen, både publikt och medialt.

Annons