Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#rättvisvård: Unik jättesatsning lyfter fram vården som valfråga – och du kan delta

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

ÖP, LT, SVT Jämtland och P4 Jämtland i storsatsning för att lyfta vården under valet. Det hela kommer att kulminera i en direktsänd debatt. Delta kommer bland annat sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) att göra.

Vården i länet är hetare än någonsin. Region Jämtland Härjedalen har ett miljardunderskott och de förslagna besparingarna rör upp känslor.

Det gör vården till en av de absolut viktigaste valfrågorna, men också en av de mer komplicerade. Därför ska ÖP, LT, SVT Jämtland och SR P4 Jämtland hjälpa väljarna att få grepp genom att fokusera på den.

– Samarbetet mellan ÖP, LT och public service lokala redaktioner, som vi startade för två år sedan med #rättvistäckning, är unikt. Därför är det extra roligt att vi kan fortsätta med den här satsningen under valrörelsen, säger Hans Lindeberg, chefredaktör Östersunds-Posten.

Varje redaktion kommer att självständigt bevaka vården, men allt samlas under hashtaggen #rättvisvård. Under den hashtaggen kan även du delta med inspel, frågor och diskussioner.

Läs också Hans Lindebergs krönika: Nu gör vi #rättvisvård – för att ge väljarna den bästa vårddebatten

Från och med 21 maj startar den stora valsatsningen och finalen är 22 augusti med en direktsänd radio- och tv-debatt från Storsjöteatern i Östersund. Startfältet i den debatten går inte av för hackor, eller vad sägs om:

• Patienter, vårdpersonal och experter

• Annika Strandhäll (S), socialminister/sjukvårdsminsiter,

• Anders W Jonsson (C), gruppledare i riksdagen,

• Camilla Waltersson Grunvall (M), socialpolitisk talesperson,

• Karin Rågsjö (V), vårdpolitisk talesperson,

• Acko Ankarberg Johansson (KD), talesperson i sjukvårdsfrågor,

• Anders Åkesson (MP), regionråd med ansvar för sjukvård,

• Per Ramhorn (SD), sjukvårdspolitisk talesperson

• Anna Starbrink (L) sjukvårdspolitisk talesperson.

Lyssnare/tittare kommer kunna delta med frågor och inspel via sociala medier och hashtaggen #rättvisvård.

– Att samtliga partier deltar är ett tecken på att de tar saken på stort allvar. De verkar värdera den här frågan högt och att debatten sänds i kanaler över hela landet bidrar nog också till intresset, säger Daniel Hansson, redaktionschef på Länstidningen.

Tanken är att debatten ska intressant för riket och fokusera på landsbygden. Frågor som ventileras är bland annat hur rättvis är vården när det gäller vårdköer, specialistvård, ekonomi och personal?