Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Renägare polisanmäler tjuvjakt: "Vidrigt att folk kan bete sig på det viset"

Piere Bergqvist misstänker att någon har skjutit två av Jovnevaerie samebys renar. Han gjorde upptäckten i måndags tillsammans med sin bror och en person från länsstyrelsen.
– Det är förjäkligt, säger han.

Enligt Piere Bergqvist är det tydligt att någon eller några har kört med en bil längs en skogsbilväg och skjutit två renar på en myr i närheten av Borgsjö i Ångetrakten.

– Det syns hur de har släpat upp dem på vägen men därifrån är spåren slut, säger han och berättar vidare att det var massa blod på vägen.

– Förmodligen har de lastat på bilen och kört därifrån.

Han utesluter att det skulle röra sig om rovdjur då det helt saknas den typen av spår.

Piere Bergqvist berättar att han var vid samma plats på lördagen. Sen har han hört från folk som åkte samma väg på söndag morgon att det då var blod på vägen. Hans slutsats är att renarna sköts på lördag kväll eller natten mot söndag.

Händelsen är polisanmäld.

– Det är förjäkligt, de stjäl ens egendom, det känns inte alls kul. Det är vidrigt att folk kan bete sig på det viset, säger han.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Aldrig inom vår sameby, men jag har hört rykten sedan tidigare i höstas att det varit tjuvjakt på ren. Men jag har inte sett något konkret bevis för det förrän nu, säger Piere Bergqvist.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !

Här hittar du fler nyheter i kategorin Brott och Blåljus