Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridläger med konfirmation

/
  • Ridläger kombinerat med konfirmation fungerar ypperligt i Ytterhogdal.

Under tre veckor har fem tjejer kombinerat ett ridläger med konfirmation i Ytterhogdal. Lägret har haft uppehåll några år men den här sommaren återupplivades det.

Annons

Stämningen är mycket god bland de fem tjejer som valt att åka till Ytterhogdal för att konfirmera sig och samtidigt även delta i ett ridläger. De är rörande överens om att lägret är lite bättre än de väntat sig.

– Tjejerna har konfirmationsläsning på förmiddagarna och sedan rider de på eftermiddagarna och det går alldeles utmärkt. Årets grupp är även väldigt jämn och duktig ridmässigt vilket gör att det går att hitta på väldigt mycket, säger Maria Berg, ridlärare från Ockelbo ridsällskap.

För Marias del är det sjunde året som hon är ridlärare på lägret.

– Kul att de kommit i gång igen. Senaste året det var läger var 2012 men nu hoppas jag att det fortsätter, berättar hon.

Även från den kyrkliga sidan är lägret till belåtelse.

– Det är en bra grupp och jag är ganska säker på att det här har varit en upplevelse. Att vara 15 år och åka iväg och bo borta i tre veckor är ju ändå lärorikt, säger Per Rydberg, konfirmationsledare.

– Första dagen fick tjejerna skriva ett brev till sig själva om hur de trodde lägret skulle vara. Jag tror och hoppas att det blivit lite annorlunda och kanske även bättre än de tänkt sig, säger Rydberg som påpekar att själva konfirmationsläsningen är lite mer varierad än vad de flesta konfirmanderna oftast tror.

– Vi styr inte så mycket utan försöker ge konfirmanderna verktyg till att själva upptäcka kristendomen och kanske skapa en egen gudsbild, förklarar Birk Abrahamsson som tillsammans med Karin Regnander är med och hjälper Rydberg.

Annons