Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksväg 84 åter öppen för trafik – hastigheten har begränsats i brandområdet

 
Skogsbränderna i Jämtland och Härjedalen sommaren 2018
Visa alla artiklar

På söndagseftermiddagen öppnades väg 84 mellan Laforsen och Kårböle, väg 296 nordväst om Kårböle samt Björkåvägen. Det innebär att det är tillåtet att använda vägarna för genomfart med begränsad hastighet. Det är inte tillåtet att stanna i området då stoppförbud råder.

Ett intensivt arbete har pågått den senaste tiden för att säkra de tre vägarna för genomfart. Det är viktigt att respektera vägarnas hastighetsbegränsning och det stoppförbud som råder.

– Det är bara tillåtet att använda vägarna för genomfart då det måste finnas en fortsatt god framkomlighet för våra tjänstefordon och det är livsfarligt att vistas i brandområdet, säger Anders Edstam, chef för analys och planering, till Ljusdals kommuns hemsida.

Alla andra vägar i brandområdet är fortsatt avstängda. I och med att väg 84 öppnas helt är det åter möjligt att passera genom Kårböle.