Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta på din luciakandidat

/
  • 1. Selina Wallin. Bor i Vemdalen och Sundsvall. 16 år. Pluggar till frisör i Sundsvall och gillar att åka skidor och spela fotboll. Visste ni inte om mig: Heter Thorgunn i andra namn.
  • 2. Klara Lundqvist. Bor i Lillhärdal. 17 år. Studerar andra året på ekonomiprogrammet och gillar att träna och baka. Visste ni inte om mig: Kan svetsa.
  • 3.  Felicia Westberg. Bor i Linsell. 17 år. Går andra året på industriprogrammet i Sveg. Gillar att sjunga, vara i skogen och vara med hundarna. Visste ni inte om mig: Gillar att skjuta.
  • 4. Jennie Nordberg bor i Lillhärdal och Sveg. 17 år. Går andra året på handelsprogrammet. Gillar att vara i stallet, med vännerna, sin pojkvän och sin familj. Visste ni inte om mig: Heter Lucia i andranamn.
  • 5. Matilda Grip bor i Ytterhogdal och Östersund. 16 år. Går första året på estet/mediaprogrammet i Östersund. Gillar att vara med familj och vänner. Visste ni inte om mig: älskar att hitta på och testa nya saker. Kan faktiskt hålla rent i sin lägenhet.
  • 6. Ida Arnesson. Bor i Hede och Hedeviken. 16 år. Pluggar till hår och make-up stylist i Falun. Gillar att träna, sjunga, spela fotboll och köra skoter. Visste ni inte om mig: utbildar sig till konfirmandledare.
  • 7. Malin Jonsson. Bor i Duvberg. 17 år. Studerar andra året på samhällsprogrammet. Gillar att sjunga och resa. Visste ni inte om mig: Har ibland sina ögon öppna när hon sover.
  • Hela gänget.

Snart kommer hon igen, Härjedalens lucia, och sprider ljus och hopp i mörkaste december. Men först blir det i sedvanlig ordning turné runt om i Härjedalen för de sju luciakandidaterna. Här får du reda på hur du röstar.

Annons

Nytt för i år är att Gunilla Hedin, som har haft om luciakören i Lillhärdal i många år, tar hand om sången och musiken.

– Jag tycker det ska bli roligt och spännande. Jag har träffat de en gång och det är många sångfåglar i den här gruppen så det blir nog ganska enkelt, säger hon.

För andra året i rad är Gun-Lis Bergman lucia-general och sköter allt det praktiska kring kommande turné. Det är mycket roligt jobb som väntar med flera fullspäckade helger av besök på äldreboenden, julskyltningar och olika evenemang runt om i Härjedalen.

– Det ska bli kul att få sprida lite ljus vintermörkret, säger Gun-Lis Bergman.

Lions finns med som samarbetspartner även i år.

Final blir det i Svegs kyrka fredagen 12 december, då Härjedalens lucia kröns. Vem det blir bestämmer ni som röstar, antingen genom att klippa ur och skicka in talongen i Tidningen Härjedalen eller genom SMS-röstning. Skicka THLUCIA (mellanslag) och numret på den kandidat du vill se som Härjedalens Lucia 2014 till nummer 72072. Det kostar fem kronor plus eventuell trafikavgift.

Bilder och nummer på kandidaterna hittar du i bildspelet. Bläddra genom att trycka på bildens vänstra eller högra sida eller svep över bilden om du har en surfplatta eller mobil. Tryck på "visa bildtext" på bilderna för att läsa mer om de olika kandidaterna.

Annons