Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gör Skistar för att minska smittspridningen i skidsystemet

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Skidjätten Skistar har sedan närmare två veckor tillbaka infört en mängd försiktighetsåtgärder som Folkhälsomyndigheten på tisdagen uppmärksammade.

På tisdagen beslöt Skistar för att fortsätta hålla igång anläggningarna på fjälldestinationerna Sälen, Vemdalen och Åre.

Sedan närmare två veckor tillbaka har bolaget på eget initiativ infört ett flertal åtgärder på de aktuella anläggningarna.

Det här har man gjort i Åres skidsystem:

• Minimerat så kallade ”stängda miljöer”, till exempel är kabinbanan och gondolen stängda och stolliftar med nedfällbara huvar körs med dessa i uppfällt läge.

• Barnpassning och barnaktiviteter inomhus är stängda.

• Minskat antalet människor i skidbussarna, värmestugorna och i bergbanan.

• Smalnat av liftköer i fållor.

• Gäster uppmanas att vara ute och fika och äta.

• Butiker och skiduthyrning har kösystem där man får ett nummer via en app för att sedan kunna stå ute och vänta på sin tur.

– Vi säkerställer nu den heltäckande planen från SLAO och ser vad vi kan göra mer för att skapa en så trygg miljö som möjligt för våra medarbetare och gäster. Vår ambition är att våra gäster ska ha en så socialt kontaktfri miljö som möjligt hos oss, säger Skistars vd Stefan Sjöstrand i ett pressmeddelande.