Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så har det gått med bränderna under natten

 
Sommartorkan 2018
Visa alla artiklar

Annons

Fågelsjö/Lillåsen

– Det är här vi har den stora problematiken. Det är mycket som har brunnit och branden är inte under kontroll, säger stabschef Jörgen Eriksson.

På grund av mörkret har de varit defensiva med markstyrkorna under natten. Två helikoptrar har jobbat på under natten och ett av de två italienska brandflygen är på väg till platsen.

– Det kommer att underlätta mycket. Uppskattningsvis är brandens storlek 2500 hektar, säger Jörgen Eriksson.

Storryvallen/Sonfjället, Härjedalen

Räddningstjänsten jobbar med markstyrkor och stärks upp av helikopter. De börjar att få branden under lite kontroll, även om de inte har full kontroll ännu.

– Det går lite vågor, säger Jörgen Eriksson.

Storbrättan

– Det är lite som på Sonfjället, vi jobbar med att ringa in branden så gott vi orkar. Läget är inte under kontroll, men branden skenar inte, säger Jörgen Eriksson.

Helikoptrar är på plats och hjälper till med släckningsarbetet.

Branden är mellan 900-1000 hektar stor.

Stortävjåsen/Fotingen, Bergs kommun

Ett område på 10-15 hektar brinner. Helikopter är på plats så även räddningstjänsten med bandvagn och fyrhjulingar från fjällräddningen.

– Det är inte under kontroll, men det skenar inte. För att ringa in en så stor brand krävs det stora resurser, säger Jörgen Eriksson.

Äxingemyrkullen/Lilltjärnen/Grötingen, Bräcke

Räddningstjänsten har personal på plats. Det är ett område på 500x400 meter som brinner. Läget är inte under kontroll, men räddningstjänsten försöker att styra branden mot en sjö.

Halån/Pålgård, Ragunda kommun

– Vi har lämnat över ledningen till Medelpad yttre och inre ledning eftersom vi har hög belastning på övriga bränder. Branden är inte under kontroll, men vi har börjat på ringa in branden och förhoppningsvis knyta ihop säcken, säger Jörgen Eriksson.

Näset, Ragunda kommun

Branden är släckt och eftersläckning pågår fram under dagen. Arbetsledare och personal från räddningstjänsten är på plats samt även några civila.

Hedeviken

Branden är släckt och efterbevakning pågår av räddningstjänstens personal.

– Vi kommer att ta nya beslut om hur vi går vidare under förmiddagen, säger Jörgen Eriksson.