Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker seger för Hede

Hede hade inga problem med att vinna över bottenlaget Strömsund hemma på Söderåsen. Matchen slutade 3-0 och resultatet innebär även att Lillhärdal är på helt säker mark i fyran.

Annons

– Det var en morot för oss att kunna hjälpa Lillhärdal, vi vill ju gärna spela derbyn även nästa år. Nu tror jag att de skulle ha klarat sig ändå men det hade blivit en nervös avslutning, säger Hedetränaren Stefan Persson.

Hede var huvudet högre än Strömsund och vann söndagens möte med 3-0.

Hede tog ganska omgående kommandot i matchen och de gånger Strömsund skapade farligheter var Andreas Ekberg stensäker i målet.

Efter 20 minuter får Niclas Schwarz spräcka Strömsunds nolla med en säkert placerad straff. Trots några heta chanser för Hede så är ställningen bara 1-0 i halvtid.

Hemmalaget håller sedan greppet men ändå är det förlösande då Hazem Alhusain springer sig fri och lobbar in 2-0 efter en timmes spel. Strömsund försöker komma tillbaka men är inte särskilt vassa och spiken i kistan sätter Jesper Persson då han möter ett inlägg på volley.

Hazem Alhusain och Jesper Persson gjorde Hedes mål i andra halvlek.

– En skön seger. Om vi vinner sista matchen, mot Myssjö/Oviken borta, så blir vi femma, en placering som vi får gå tillbaka till 1983 för att hitta bättre för Hede IK. Går resultaten vägen så blir vi fyra, det är en tangering av klubbens bästa placering någonsin, berättar Stefan Persson

Annons