Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen 2016 drar sista sucken – med SM-avslutning i Gällivare

SM i Gällivare blir de sista längdtävlingarna för året. Parallellt körs Scandic Cup och Volkswagen Tour. Det blir en rejäl sista urladdning för landslagsåkarna och nästa generations stjärnor.

Stina Nilsson och Frida Erkers, Evelina Settlin och Jackline Lockner, Elin Mohlin och Moa Molander Kristiansen, Charlotte Kalla och Jennie Öberg: där har ni några av alla de svenska skidstjärnor som avslutar säsongen med sprintstafett på Hellnerstadion i Gällivare med start fredag.

Emil Jönsson och Calle Halfvarsson är glädjande nog också tillbaka i spåren i Gällivare efter den här säsongens sjukdomsproblem. Däremot missar Ida Ingemarsdotter tävlingarna på grund av en skada i handen.

"En skada i min högerhand gör att det tyvärr inte blir någon start under SM i Gällivare", skriver Ingemarsdotter på sitt Instagramkonto.

Förutom SM går den sista upplagan av Scandic cup där landets bästa juniorer kommer att koras. Totalt körs åtta deltävlingar och de bästa sex resultaten (tävlingarna) räknas in i slutresultatet. Cupen är också grunden till eventuell uttagning till juniorlandslaget. Det är bäddat för en rafflande avslutning, särskilt på damsidan, där Ebba Andersson saknas på grund av konvalescens efter en knäoperation, och namn som Tua Dahlgren, Spikbodarna, och Frida Karlsson, Sollefteå, har gjort bra ifrån sig de senaste tävlingarna i Hudiksvall och Åsarna.

LÄS MER: SM-avslutningen i Gällivare kan göra Kalla historisk: "Känner mig riktigt inspirerad"

Även Volkswagen Tour körs parallellt med SM. Touren består av tre deltävlingar och kommer att avslutas den sjätte april med en jaktstart som likt Tour de Ski avslutas med en klättring, då uppför Fjällbranten till toppen av Dundret. Det motsvarar en klättring på nästan 400 höjdmeter. Där kommer bland andra Calle Halfvarsson att delta.

För fler skidnyheter och reportage – gilla Skidpuls på Facebook!

Här kan du också se startlistor och resultat under tävlingsveckan.