Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SCA öppnar journummer för branddrabbade skogsägare: "Många vet inte vart de ska vända sig, vi vill kunna vara ett stöd"

 
Skogsbränderna i Jämtland och Härjedalen sommaren 2018
Visa alla artiklar

SCA, Svensk Cellulosa AB, öppnar ett journummer dit branddrabbade skogsägare kan vända sig för råd och stöd.
– Vi gör i dagsläget allt vi kan för att stötta drabbade och oroliga skogsägare, säger Jonas Mårtensson, affärsområdeschef Skog.

Sedan i mitten på juli har skogsbränderna i landet och i länet avlöst varandra. På grund av de omfattande bränderna som brunnit på många håll, däribland Pålgård, Lillåsen/Fågelsjö och Äxingmyrskullen har många skogsägare förlorat sina marker. Det bedöms att det är mellan 6000-7000 hektar skog som brunnit i länet.

– Nu när det har börjat lugna ner sig med bränderna börjar nästa del av arbetet. Skogsägarna har många frågor, många har aldrig varit med om skogsbränder förut. Vi vill kunna vara ett stöd för de som behöver det.

Journummer: 060-19 30 60

Frågor som kan ställas är bland annat:

-  Hur SCA kan stötta skogsägaren i inventeringen av brandskadad skog-  Hur man jobbar säkert med eftersläckning-  Hur brandskadad skog ska hanteras-  Försäkringar