Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schylberg körde in sig i B-klassen

Rallyföraren Peter Schylberg från Herrö tog de sista poängen som krävdes vid en tävling i Ludvika i helgen, nu kan han kliva upp en rallyklass.
– Det blir ju hårdare konkurrens, jag måste nog trimma bilen lite till, säger han.

Annons

Kartläsare Håkan Eriksson och Peter Schylberg efter segern i Ludvika i helgen.

Det var vid helgens rallytävling utanför Ludvika, där Peter Schylberg tävlade i C-klassen, som han tog de sista poängen som krävdes för att flytta upp en klass - genom att vinna tävlingen i sin klass.

Tävlingen gick över två heat på en tremilsbana och det var ganska tuffa förhållanden.

– Det var en svårt bana, mycket nysnö och halt. Jag tyckte att det första heatet gick ganska dåligt. Men tydligen gjorde det inte det, säger han.

I det andra heatet var den mesta nysnön borta och till slut stod det klart, Peter Schylberg tog hem C-klassen och blev sjua totalt, i konkurrens med 45 förare från både A och B-klass.

Peter Schylberg är inne på sitt andra år som rallyförare, tidigare har det varit mest folkrace. Han har flera fina resultat bakom sig, bland annat en vinst i sin klass i Hälsingeserien som gick i Hudiksvall förra helgen.

Nu vänta närmast en tävling i Lima om två veckor. Peter Schylberg har redan nu möjlighet att kliva upp en tävlingsklass, men kommer att köra i C-klassen i Lima.

– Jag ska köra den tävlingen, sedan få vi se, säger han.

Annons