Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se livesändningen från premiären i Swedish Drift Championship här

På lördag den 28 april kl 12.30 livesänds premiären i Swedish Drift Championship från Mantorp Park.

Swedish Drift Championship premiärstartar på lördag den 28 april i Mantorp. Totalt livesänds fyra deltävlingar i samarbete med Svenska Bilsportförbundet. Tävlingen på lördag den 28 april går på den södra banan på Mantorp Park. Sändningtid är 12.30-17.00.

Du ser livesändningen i spelaren här nedan:

Läs även: Vi storsatsar på speedway – Mittmedia livesänder från varje omgång

Plus: Folkrace-tv: Höjdpunkter, alla finaler och hela reprisen från Tyckecupen!

SDC-tävlingarna som livesänds är:

• 28 april Mantorp Park

• 30 juni Skara

• 12 augusti Gröndal, Eskilstuna

• 2 september, Sundsvall

Fakta Drifting:"Drifting är motorsporten som växer snabbast runt om i världen.

Tävlingarna bjuder på tuff körning som kräver 100% av både förare och bilar. Driftingbilarna har ofta upp mot 1000 hk och körs på gränsen till vad som är möjligt. Förarna tävlar mot varandra genom en bana där bilen hela tiden ska vara på sladd och den som vågar köra närmast sin motståndare vinner.

Alla utövare bygger sina egna tävlingsbilar vilket är ovanligt när man tävlar på högsta möjliga nivån. De besitter stora kunskaper både i garaget och bakom ratten. Eftersom de flesta utövarna vuxit upp i en generation där sociala medier är en del av vardagen får de ett starkt genomslag.

De yngsta tävlingsförarna är inte mer än 16 år.

Drifting är helt enkelt att åka snyggt på sladd. Farten är viktig, men det är inte alls säkert att den som kör fortast vinner. Istället bedömer man fart ihop med snygg linje genom banan, och hur brett bilen sladdar. 

Ursprungsland för Drifting är Japan. Här hemma kördes de första tävlingarna 2005 och banorna varierar, allt ifrån en kort teknisk bana, till en hel racingbana med långa kurvor." 

Källa: Svenska Bilsportförbundet