Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se när Greta Garbo-statyn flygs ut i djupaste Härjedalsskogen

En staty till minne av skådespelerskan Greta Garbo, Statue of Integrity, har rests.
Platsen är kanske lite ovanlig: djupt inne i Härjedalsskogarna.

Det är den isländske konstnären Jón Leifsson som skapat statyn. Den är en hyllning till en av världens mest kända svenskar: skådespelerskan Greta Garbo.

Hon är känd som en person som värnade om sitt privatliv – trots sin berömmelse och ikonstatus. Garbo visade sig sällan ute, speciellt sedan hon avslutat sin karriär.

I ett pressmeddelande förklarar Fotografiska muséet att man valt att resa statyn mitt ute i skogen för att hon ska fortsätta få vara i fred.

”Platsen är vald för att det är så vacker svensk ödslig, folktom skog och för att platsen där statyn står faktiskt heter Stockholm, så hon får med sina rötter.” skriver fotografiska i ett pressmeddelande.

Greta Garbo (1905-1990) var en svensk skådespelerska som slog igenom i Hollywood. Hon är en av de stora ikonerna i filmhistorien.

Garbo fick en heders-Oscars efter att karriären tog slut. Den tog hon inte emot personligen.