Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se reprisen från finalerna i Swedish Drift Championship här

Lördag den 1 september livesändes finalen i Swedish Drift Championship från Sundsvall.

Du ser sändningen i spelaren här nedan

Totalt livesänds fyra deltävlingar från Swedish Drift Championship i samarbete med Svenska Bilsportförbundet. Sverigeeliten är på plats på Sundsvall Raceway och gör upp om platserna i SM/RM-serien.

Läs mer: Joakim Andersson skrällde i Tyskland – Största framgången hittills

Livesändningen är öppen och kräver ingen inloggning.

Som pluskund i Mittmedia eller prenumerant har du tillgång till massor av livesport på alla Mittmedias sajter och appar.

Bland annat: Elitserien i Speedway, Folkrace Mittmedia Cup och hela 350 fotbollsmatcher livesänds bara under sommarsäsongen. Från Elitettan och division 1 herr, ner till division 5 damer och division 7 herrar. Samt massor av matcher från bandyn och hockeyn i vinter. Ett unik bredd på livesänd sport man inte får någon annanstans - för endast 99 kronor i månaden.

Läs även: Supersatsningen på speedway fortsätter - Mittmedia livesänder SM-slutspelet

Se mer: Folkrace-tv 25-26/8: Vi sänder hela 2-dagarstävlingen i Ljusdal live! Se den här

Se mer: LIVE-TV 28/8: Se första kvartsfinalen i speedway mellan Vetlanda–Västervik här

Se mer: LIVE-TV 4/9: Uppsnack, matchen och analyserna – Se returmötet i kvartsfinalen mellan Smederna–Indianerna här

SDC-tävlingarna som livesänds är:

• 28 april Mantorp Park - Se reprisen från premiären här

• 30 juni Skara - Se reprisen här

• 12 augusti Gröndal, Eskilstuna - Se reprisen här

• 1 september, Sundsvall

Fakta: Drifting

► Drifting är motorsporten som växer snabbast runt om i världen.

► Tävlingarna bjuder på tuff körning som kräver 100% av både förare och bilar. Driftingbilarna har ofta upp mot 1000 hk och körs på gränsen till vad som är möjligt. Förarna tävlar mot varandra genom en bana där bilen hela tiden ska vara på sladd och den som vågar köra närmast sin motståndare vinner.

► Alla utövare bygger sina egna tävlingsbilar vilket är ovanligt när man tävlar på högsta möjliga nivån. De besitter stora kunskaper både i garaget och bakom ratten. Eftersom de flesta utövarna vuxit upp i en generation där sociala medier är en del av vardagen får de ett starkt genomslag.

► De yngsta tävlingsförarna är inte mer än 16 år.

► Drifting är helt enkelt att åka snyggt på sladd. Farten är viktig, men det är inte alls säkert att den som kör fortast vinner. Istället bedömer man fart ihop med snygg linje genom banan, och hur brett bilen sladdar. 

► Ursprungsland för Drifting är Japan. Här hemma kördes de första tävlingarna 2005 och banorna varierar, allt ifrån en kort teknisk bana, till en hel racingbana med långa kurvor." 

Källa: Svenska Bilsportförbundet