Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp för Norges superlag

/
  • Det ser ut att bli fler guld för Norge i sprintstafetten, åtminstone är

Sveriges ska utmana om medaljerna i söndagens sprintstafett. Men se upp för Norge.
– De har ett superlag än vilka de ställer upp med, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Annons

Det blev guld för Norge i sprinten på damsidan och det blev guld för Norge i sprinten på herrsidan. Räkna med guld till våra grannar i väst även på söndagen. De är i alla fall stora favoriter på både herr- och damsprintstafetten.

– Norge är favoriter med Marit Björgen i laget på damsidan. Även om Marit inte skulle åka så har Norge ett superlag, säger Rikard Grip.

Det finns även andra lag som Sverige bör se upp med på damsidan.

– Polen gjorde det bra i Otäpää (senaste tävlingen i världscupen) och de kan vara med och slåss om medalj tillsammans med Finland och Tyskland, säger Grip.

På herrsidan ser det också ut att bli tuffa kamper mot norrmännen. Sprintstafettbanorna är inte lika tuffa som på OS, men trots detta öppnar den här typen av tävlingsmoment upp för mer traditionella åkare. Särskilt på herrsidan där sträckorna är längre.

– Det är svårt att säga vilka som är favoriter utöver Norge. Speciellt på herrsidan brukar vara fler traditionella åkare från lagen så det brukar kunna bli oanade lag som är med högt uppe, säger Grip och fortsätter:

– Om Petter Northug vill och orkar efter torsdagens sprint så kör han förmodligen tillsammans med Finn Hågen Krogh, men precis som på damsidan så har Norge har ett superlag oavsett vilka de sätter på startlinjen.