Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriefinal för Sveg

/

På tisdag kväll är det seriefinal i Svegs ishall. Orsa kommer på besök och en plats i nästa års Alltrea står på spel. Vinst, helst med många mål, är vad som krävs av Sveg.

Annons

I och med att Sveg förlorade söndagens match mot Kvarnsveden försvann möjligheten att ha avgörandet helt i egna händer.

– Det var ganska surt för jag tycker att vi borde ha avgjort den matchen redan i första perioden. Men Kvarnsveden har ett okej lag som ligger på kontring och nu bjöd vi in dem i matchen, summerar Svegstränaren Jörgen Paalanen.

Förutsättningarna är då att Sveg ligger tre poäng före Orsa samt har en bättre målskillnad med två mål. Problemet är att Orsa har två matcher kvar efter mötet med Sveg och då allt i egna händer även vid förlust.

– Vi har vårt starkaste lag och jag tror på seger. Helst ska vi göra en del mål också för att göra det svårare för Orsa som har hemmamatcher mot Hälsingegården och Kvarnsveden kvar, berättar Paalanen.

Att det fallit sig så att Orsa kan spela på Svegs resultat är inget som Paalanen kritiserar hockeyförbundet för.

– Vi flyttade fram vår match mot Kvarnsveden för att kunna spela två matcher borta under samma helg. Sen är det ju inte så bra nu när läget blev så här.

Nu är det lite oklart hur seriesystemet i de lägre divisionerna kommer att se ut nästa vinter. Tanken är att en Alltrea ska skapas med lag från olika distrikt och sedan ska det finnas regionala fjärdedivisioner.

– Hur det blir får vi se, enligt Kvarnsvedens ledare så fanns det ett par lag som kanske lägger ner och då blir det svårt att få till en fjärdedivision i Dalarna, säger Jörgen Paalanen.

Annons