Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFI kvar i Wemerskolan i Hede

/

SFI och vuxenutbildningen i Hede blir kvar i Wemerskolan tills vidare. "För verksamhetens bästa i rådande situation ser vi att detta är ett nödvändigt och bra beslut", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

I ett tidigare beslut har nämnden för fritid, bildning och kultur bestämt att vuxenutbildningen med SFI, svenska för invandrare, skulle flyttas till lokaler i Sonfjällsskolan. Bakgrunden var att nämnden ansåg hyran på Wemerskolan vara för hög.

Läs mer: SFI tvingas flytta från Wemerskolan

Men nu har nämndens arbetsutskott, i dialog med kommunens stabsgrupp, ändrat sig. Bakgrunden är flyktingsituationen i Sverige.

"Vi förväntar oss ett ökat tryck på våra grundskolor och vuxenutbildningen utifrån denna situation", skriver kommunen i ett pressmeddelande, undertecknat av kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke (S) och BFK-nämndens ordförande, Helena Larsson (V).

Kommunstyrelsen ska nu se över hur hyran på Wemerskolan ska "finansieras", för att vuxenutbildningen i Hede ska kunna fortsätta sin verksamhet där, "så länge som behovet finns".

Annons