Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs-Högström udda hjälte på Hovet

/
  • Kamp mellan Skellefteås Mattias Ritola, DIFs Marcus Högström och domaren under lördagens SHL-match i ishockey mellan Djurgårdens IF och Skellefteå AIK på Hovet i Stockholm.

Först gav han Skellefteå chansen att göra 1–0. Sedan noterades han för segermålet han inte gjorde, 2–1.
Marcus Högström var en udda matchhjälte för Djurgården.
– Roligt. Det är bara att njuta, sade 26-åringen.

Annons

Skellefteå har bara förlorat fem matcher i SHL-ishockeyn efter ordinarie tid i höst.

Två av nederlagen har kommit mot Djurgården.

Stockholmslaget vann hemmapremiären i september med 2–1 – ett segerresultat som upprepades på lördagen med backen Marcus Högström i händelsernas centrum.

Högström blev utvisad efter 13 sekunder. Då gjorde Skellefteå 1–0.

I andra perioden bidrog 26-åringen från Sveg – med ett förflutet i Skellefteå – åt andra hållet. Hans skott i powerplay hjälptes in i mål och betydde 2–1 för hemmalaget – och så småningom Djurgårdens tredje seger i följd.

– Jo, det blev så till slut. Det var ett skönt mål, bra trafik framför mål, sade Högström.

Att han dessutom vältes överända av domaren (!) när han hade en separat uppgörelse med en Skellefteåspelare kunde han ta.

– Nu i efterhand är det rätt kul. Jag ska se om jag får tag på honom så att vi kan skratta åt det. Jag var lite het i början. Jag åkte runt och jagade och var arg hela tiden. Det blev bättre när jag lugnade ner mig, sade Högström.

Skellefteå slog alltså till direkt. Efter ett rörligt och fyndigt spel i numerärt överläge hittade förre Djurgårdsspelaren John Norman fram till Niclas Burström. Backens misslyckade direktskott hamnade hos Andrew Calof som lade in 1–0 i öppen bur. Därifrån satte Skellefteå hård press på hemmalaget men någon ytterligare utdelning blev det inte.

I stället sköt Djurgårdsbacken Philip Holm av klubban varpå Matt Anderson styrde in 1–1 bakom Markus Svensson – en kvittering från ingenstans.

I andra perioden jämnade Djurgården ut spelet. Båda lagen hade jättemöjligheter att ta ledningen men både Djurgårdens Lukas Vejdemo och Skellefteås Pär Lindholm brände sina frilägen. Den senare hade öppet mål men Mantas Armalis i hemmakassen fick ut klubban och styrde pucken utanför stolpen.

Fem minuter senare rakade en Skellefteåförsvarare in Högströms skott i eget mål och Djurgården hade vänt.

– Det är ett sånt lag vi är. Vi krigar in i slutet. Då kan vi vinna mot alla lag, sade Marcus Högström.

Mer om Marcus Högström:

Svegssonen Högstrom efter seger och mål i SHL: "Vill vara kaxigare"

Svegssonen matchhjälte i SHL – är seriens målmässigt bäste back

Annons