Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöng om Mozarts liv på vårkonsert

/
  • Else-Marie Isaksson leder sångspelet som hade inslag av både testläsning och lite teater. Till höger smyger Mozart förbi.

Svegs ungdoms- och diskantkör sjöng om Mozarts liv inför ett fullsatt församlingshem på lördagen. Även Svegs körsällskap deltog i vårkonserten.
– Nu tar körsällskapet sommarlov, men ungdomarna ska ha några konserter till, berättar Bengt Isaksson, organist i Svegsbygdens församling.

Annons

I sångspelet "Mäster Wolfgang" gestaltade de unga körsångarna Wolfgang Amadeus Mozarts liv, med hjälp av några av hans kända verk. Mellantexterna lästes av Nils Erik Eriksson. Han sammanfattade Mozarts livsverk med orden "aldrig tråkigt, skrev över 600 verk, inte så pjåkigt". Avslutningsvis slogs det fast att Mozart nu är "odödligt död".

Sångspelet har arrangerats av Håkan Sund och sjöngs av Svegs diskantkör med barn upp till sjätte klass. Else Marie Isaksson dirigerade och fyra ungdomar från ungdomskören hjälpte till.

– De är många borta just nu, resor, fotbollsmatch, allt möjligt, säger Bengt Isaksson som ändå var mycket nöjd.

– Jag tycker att de alla skötte sig jättebra.

Nöjd var också publiken som applåderade länge och ljudligt när de unga körsångarna var klara.

Inledde och avslutade lördagens vårkonsert gjorde Svegs körsällskap, bland annat med "Jag blåste i min pipa" och "Våren kom en valborgsnatt". Nu blir det sommarledigt för de äldre körsångarna men ungdomarna har några uppdrag kvar.

– Ungdomskören ska sjunga på midsommardagen och även på arrangemangen "Musik i sommarkväll" i Älvros och Lillhärdal i början av juli, säger Bengt Isaksson.

Annons