Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmlunds tillstånd försämrat – skadan värre än först befarat: "Resultatet är tyvärr nedslående"

Sent på tisdagskvällen kom beskedet ingen ville höra. Skicrosstjärnan Anna Holmlunds tillstånd har försämrats och skadorna är värre än vad som först befarades. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS MER: Läkarens senaste uppdatering om Anna Holmlund: "Då förväntas vi veta mer"

Anna Holmlund.

Det var under gårdagens träning i italienska Innichen som Anna Holmlund kraschade olyckligt. Hon fick med helikopter föras till sjukhus i Bolzano och opereras för en hjärnblödning. Sedan dess har skicrosstjärnan legat nedsövd.

För Plus-kunder: Anna Holmlunds hemmaklubb håller tummarna: "Hon är en i familjen"

I dag kom hennes föräldrar ned till sjukhuset, och de har under dagen vakat vid 29-åringens sida. Holmlunds tillstånd har under dagen rapporterats som stabilt, men sent på tisdagskvällen kom nya rapporter.

Läs också: Skicrosstjärnan Anna Holmlund medvetslös efter krasch på träning – läget beskrivs som instabilt

– Anna ligger fortfarande nedsövd på intensivvårdsavdelningen. Hon har undersökts av en käkkirurg och en ögonläkare för sina skador på ansiktsskelettet. Under dagen har en tredje datortomografi av hjärnan utförts och resultatet är tyvärr nedslående. Skador man inte kunnat se under tidigare undersökningar visar sig nu och de är dessvärre utbredda, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg i ett pressmeddelande.

För Plus-kunder: Krönika, Andreas Lidén: Ren och skär skräck – hoppas av hela mitt hjärta att Anna grejar det här

Man menar även på att skador av denna typ är svåra att sätta en prognos på, men att de brukar kunna ge betydande men. På sjukhuset i Bolzano har man börjat lätta på de sövande läkemedlen för att lättare kunna utvärdera Holmlunds status, och utifrån hennes reaktion kommer man att avgöra hur man ska gå vidare.

– Anna är urstark och hon har överraskat oss förr med sin enastående förmåga att återhämta sig ifrån skador. Vi hoppas naturligtvis fortfarande att hon gör det på nytt men samtidigt måste vi vara realistiska och förstå allvaret i den situation som nu råder, säger Swanberg i pressmeddelandet.

Läs också: Efter mardrömskraschen – föräldrarna på plats hos Anna Holmlund: "Är vid hennes sida"

Under onsdagsförmiddagen kom uppdateringar kring Holmlund från landslagsläkaren.

– De skador som man sett är mer utbredda än man sett tidigare. I nuläget är det inte mycket som händer men intensivvårdsarbetet pågår aktivt varje sekund, säger han till TT.

– Det kommer vara en större rond som är klar vid 11. Då hoppas vi att vi har något med mer substans att berätta om, säger han.

Under onsdagen kunde läkarna se tidigare gömda skador.

– De skador som hon fick från början visar sig nu. Så är det ofta, att man ser dem lite senare. Det kan vara blödningar som har blivit större, eller så kan det vara skador på hjärnan som gör att svullnader med vätskeansamlingar visar sig på det här viset, säger Swanberg till SportExpressen.

För Plus-kunder: Här är Anna Holmlunds tidigare svåra skador i karriären

För Plus-kunder: Efter hemska kraschen – läs folkets stöd till skicrosstjärnan: "Varma tankar till Anna"

Annons