Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skicrosstjärnan Victor Öhling Norberg laddar upp inför vintersäsongen

SKICROSS. På vintern är det full fart för stjärnan Victor Öhling Norberg. På sommaren finns det dock tid att göra en hel del annat mellan träningspassen. Här berättar han vad han gör när han inte åker skidor.

Annons

Victor Öhling Norberg befinner sig i Norge för att åka skidor.

I sommar har Victor Öhling Norberg mestadels varit hemma i Åre och tränat inför nästa säsong. Just nu befinner sig dock den tidigare världscupvinnaren i Norge.

- Ja, det blir tre dagars skidåkning, vilket känns skönt. Det blir skönt med en liten paus från all gymträning, säger han.

Efter det är det äntligen dags för semester. Semester uppfattas av många vara en chans till att koppla av och vila ut. Victor tar istället chansen att utmana sig själv.

- Jag ska åka till Biarritz och surfa. Jag har aldrig surfat förut så det ska bli väldigt kul att prova på. Jag är egentligen rädd för djup vatten men jag får övervinna det. Det är tre saker jag är riktigt rädd för. Spindlar, kryp och djupt vatten.

Två saker som Victor inte är rädd för är hög höjd och hög fart. Tidigare i somras testade han nämligen skärmflyg för första gången.

- Det var en otroligt frän upplevelse. Jag hoppade tandemhopp och kan väl säga som så att jag inte var helt bekväm innan hoppet. Man lägger ju trots allt sitt liv i någon annans händer. Jag blev ändå positivt överraskad och vill gärna göra det igen, berättar Öhling Norberg.

Om surfing och skärmflyg är nya upplevelser är golf motsatsen för Öhling Norberg. Han har finfina två i handikapp och golf är något som han gärna fördriver tiden med på sommaren.

- Golf är en hobby jag har. Jag spelar bara för att det är kul och avslappnande. Jag tävlar aldrig i golf, utan jag ser det som en skön paus från allting, gärna tillsammans med polarna. När jag var yngre kunde jag bli väldigt arg och slå sönder klubbor, men nu har det blivit betydligt bättre, säger Victor med ett skratt.

I och med att skicross är en relativt ung sport kommer det inte som någon jätteöverraskning att hans förebild när han var ung komer från en annan sport. Motocrossföraren och mångfaldige X-gamesvinnaren Travis "Wonder Boy" Pastrana var Öhling Norbergs store hjälte i ungdomen.

- Jag har nog sett alla hans tävlingar och filmer. Annars kollar jag mycket på skidåkning. Förr gillade jag alpint mer men nu är det nog längdskidåkning jag helst tittar på. Jag gillar att se när det går bra för svenskar i alla sporter, som Henrik Stensson nu i British Open till exempel.

Avslutningsvis får Victor Öhling Norberg chansen att berätta hur hans perfekta semesterdag ser ut.

- För det första vill jag sova ut. Jag vill sova tills jag vaknar, sen en halvtimme till. Efter det vill jag ha en rejäl frukost innan jag ger mig ut på golfbanan. På eftermiddagen umgås jag helst med vänner eller familj. Äta och dricka gott är viktigt också, avslutar Öhling Norberg.

Annons