Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéstart blev krasch, men två pallplatser i ski crosspremiären

Det var på väg att bli en riktig svensk succédag i världscupspremiären i ski cross och det blev också bra med två pallplatser. Sandra Näslund och Victor "VÖN" Öhling Norberg. Men det kunde lika ha gärna blivit svensk dubbelseger för Anna Holmlund och Sandra Näslund, men en krasch strax före mål förstörde den möjligheten.

Annons

Sandra Näslund och Victor Öhling Norberg inledde med varsin trdje plats i premiären i skicross.

Ski cross är inget för svaga nerver, men när det var dags för damernas final såg den enda spänningen ut att vara om Sandra skulle klara av att passera Anna på slutet. De båda svenskorna hade kört ifrån Marielle Thompson, Kanada och Fanny Smith, Schweiz, rejält.

1. Anna Holmlund och Sandra Näslund i klar ledning, men sekunderna senare kraschar de.

2. Anna Holmlund och Sandra Näslund hakar i varandra och kraschar bort segerchansen.

3. Anna och Sandra på väg at krascha, 100 meter före mål i klar ledning.Anna Holmlund och Sandra Näslund kraschar bort segerchansen

4. Marielle Thompson kan smita förbi när Anna och Sandra kraschar in i skyddsnätet.

I den sista negativen pressade sig Sandra nästan ikapp och Anna klarade inte av att hålla linjen i sista svängen och missade en käpp. Därefter kom Anna tyvärr ivägen för Sandra och båda svenska tjejerna kraschade i hög fart.

Medan Sandra låg i skyddsnätet, kunde hon se Marielle och Fanny smita förbi. Anna var först uppe och kunde glida i mål som trea, men en missad port gjorde att hon blev diskad i finalåket. Innan Sandra hade trasslat sig loss gick det en hel del tid, men hon tog sig i mål och blev trea.

Sandra Näslund på väg mot en tredje plats i världscuppremiären.

–Det blev lite tätt och trångt, flinade Sandra, som missade chansen att ta sin första seger i världscupen när Anna missade en port.

I stället gick det som i Inichen ifjol, de två heta svenskarna körde bort varandra. Den gången var det Sandra som var i tuffaste laget och satte stopp för Anna, men den här gången var det Anna som kom i vägen. Två heta tjejer som inte viker ner sig, samtidigt som Marielle Thompson kunde få en seger till skänks.

Anna som i det längsta försökte klara portern, straffades med en varning av juryn

Anna Holmlund suverän i alla heat tills det tog stopp i finalen

– Vi har de två snabbaste tjejerna i samma lag och då blir det tufft och kan gå så här, konstaterade Joar Båtrelsson, sportchef för ski crosslaget.

– Tjejerna är blåslagna, men inte skadade, konstaterade Joar, innan han skulle sitta ner med Anna och Sandra och gå igenom åket.

Victor Öhlig Norberg, VÖN i ledning i ett av heaten.

Victor VÖN Öhling Norberg imponerade stort i heaten fram till finalen, men där tog det stopp och "VÖN" fick aldrig chansen att sätta press på de två fransmännen Jean Frederic Chapuis och Sylvain Miailler.

I mål var VÖN fyra, men när Christopher Delbosco grenslat så gick tredje platsen till VÖN.

– OK med pallplatsen, konstaterad VÖN, men var bekymrad för vad som hänt med Anna.

– Så surt att de ska köra så hårt så båda försvinner, suckade VÖN, men såg ändå till att det blev svenskt på pallen i herrklassen.

Viktor Andersson missade kvartsfinalen efter att flugit för långt i ledning och blev sedan passerad och även hindrad.

Vemdalens Viktor Andersson försvann i åttondelsfinalen, sedan han tappat sin ledning när han flög för långt. Därefter blev han hindrad i nästa hopp och dagen var förstörd för Viktor.

Världscupen fortsätter på lördag med tävling två och sedan väntar två tävlingar i schweisiska Arosa efter helgen.

Annons