Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VÖN avstår från operation – trots ryggsmärtorna: "Ville bara lägga mig ner och dö"

Victor Öhling Norberg drogs med ryggproblem under hela förra säsongen. Nu har han, i samråd med sitt sjukvårdsteam, beslutat att inte operera ryggen utan istället träna bort smärtorna.
– Det är bara att försöka hålla igång träningen hela tiden och det är det som är svårt, säger skicrosstjärnan till Radiosporten.

Annons

Victor Öhling Norberg befinner sig just nu på SOK:s förläger inför vinter-OS i Pyeongchang.

Det är ett diskbråck som ligger bakom Victor Öhling Norbergs ryggproblem som han dragits med under säsongen. Nu har VÖN, som trots smärtorna lyckades vinna VM-guld i vintras, beslutat sig för att inte operera ryggen. Istället kommer han rehabträna för att undvika smärtorna.

– Det känns också bra att bara kunna träna bort det, det tycker jag, säger Öhrling Norberg - som i helgen blev uttagen till OS-truppen - till Radiosporten.

Just nu befinner sig den 26-årige skicrosstjärnan på Kreta, på SOK:s förläger inför vinter-OS i Pyeongchang.

– Jag känner nu efter första dagen med fysträning här att det blev hårt och då känns det lite i ryggen. Men det är bara att försöka hålla igång träningen hela tiden och det är det som är svårt, när det är bra i ryggen vill man inte fortsätta med rehab utan lägga den åt sidan och fortsätta med hård träning. Då måste man påminna sig om att ändå göra den där tråkiga träningen, säger VÖN till Radiosporten.

Han berättar att det var efter världscuptävlingarna på Idre Fjäll i februari, som han beslutade sig för att satsa stenhårt för att bli kvitt ryggproblemen.

– I Idre blev banan för tuff. Det blev för mycket för ryggen första dagen och andra dagen gick det åt pipsvängen. Jag ville bara lägga mig ner och dö, det var skit alltså. Men vi tog tag i saken och jag har väldigt mycket att tacka fysio och fystränare.

Läs mer: VÖN tog SM-guld i comebacken: "Blir mer känslosamt senare"

Läs mer: Anna Holmlunds pojkvän i tårar efter VM-guldet: "Det är väldigt känslosamt"

Annons