Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"VÖN" om OS-gulddrömmen: "Tror att Anna skulle uppskatta det väldigt mycket"

Efter Anna Holmlunds svåra olycka tog pojkvännen Victor Öhling Norberg ett uppehåll från skicrossen. När han började tävla igen svarade han för karriärens första VM-guld – nu berättar 27-åringen att nästa mål är ett OS-guld.
– Jag tror att Anna skulle uppskatta det väldigt mycket också, att man inte sitter där bredvid henne hela tiden utan att man faktiskt är ute och jobbar och har något mål med tillvaron, säger Öhling Norberg till TT enligt Expressen.

Annons

Under ett träningspass strax innan jul kraschade Anna Holmlund och fick svåra skador. OS-bronsmedaljören hamnade i koma under flera månader och då fanns hennes pojkvän Victor Öhling Norberg vid hennes sida.

– När olyckan kom var det ju ett jävla helvete förstås. Jag valde att ta ett ganska långt break, på nästan en månad. Jag kände att jag inte ville tillbaka och åka skidor. Det kändes värdelöst alltihop, säger Victor Öhling Norberg till TT enligt Expressen.

När han väl började tävla igen slutade det med ett VM-guld under mästerskapet i Sierra Nevada i mars. Nu berättar Öhling Norberg att siktet är inställt på att göra ett guldåk även under OS i Sydkorea nästa år.

– Jag tror att Anna skulle uppskatta det väldigt mycket också, att man inte sitter där bredvid henne hela tiden utan att man faktiskt är ute och jobbar och har något mål med tillvaron. Och chanserna ser väl ganska goda ut, det är väl bara att kolla på VM och sedan göra om samma.

Läs mer: Reportern om mötet med Anna Holmlund: "Mest omtumlande jag gjort"

Läs också: Victor Öhling Norberg om Anna Holmlunds framsteg: "Hon har börjat le och skratta, det gör min vardag enklare"

Läs också: Anna Holmlund flyttar hem till Sundsvall – familjen: "Påbörjar en helt ny livsresa"

Läs också: Anna Holmlunds pojkvän i tårar efter VM-guldet: "Det är väldigt känslosamt"

Annons