Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skid-VM damernas lag i stafetten

/

UPPDATERAD - De åker i det svenska laget i damernas stafett.

Annons

Sofia Bleckur kör Sveriges inledande sträcka och Stina Nilsson den sista i torsdagens damstafett över 4x5 km. Det svenska laget, från första till sista sträckan: Sofia Bleckur, Charlotte Kalla, Maria Rydqvist och Stina Nilsson.

Två åkare från IFK Mora (Sofia och Stina) och en från Älvdalens SK (Maria) - och så då Charlotte Kalla som representerar Piteå Elit.

En stor överraskning är att Charlotte Kalla tar en av de klassiska sträckorna och inte blir den som får avsluta.

– Vi har fokuserat på att ha en bra åkare där, säger förbundskapten Rikard Grip.

Andrasträckan är ofta en sträcka där det brukar bli snabb åkning i stafetter.

Sveriges drag blir därför att låta Kalla ta hand om den sträckan – och i stället ge Stina Nilsson förtroendet på slutsträckan.

– Vi vet att det är en sträcka där det oftast brukar gå väldigt fort, och det är tuffa backar på den klassiska delen, säger Grip till TT.

– Charlotte var starkast i den klassiska delen på skiathlon. Det var hon som spräckte fältet och gjorde det jobbet.

– Vi känner att Stina har en bra finish och att hon är i bra slag. Vi såg på SM i skiathlon när hon bara exploderade på slutet i fristilsdelen.

Jämfört med det lag som sensationellt tog OS-guld i Sotji i fjol finns således bara en kvar - Kalla. Vare sig Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén eller Anna Haag får plats i det svenska laget i år.

Det norska laget består precis som i OS i Sotji av i tur och ordning Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Marit Bjørgen. En liten överraskning för Sverige, som innan Norges lag presenterades hade vissa misstankar om att Bjørgen skulle åka en klassisk sträcka.

(DT-TT)

Annons