Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedeåkaren Myhr får debutera i världscupen

/
  • Sofia Myhr tar på sitt vapen med Bettan Högberg i bakgrunden. Nu är båda uttagna till världscuptävlingarna i Oberhof med start 6 januari.

Sofia Myhr fick en tidig julklapp. Hon finns med i truppen Wolfgang Pichler tagit ut till den första världscuptävlingen efter nyår i tyska Oberhof.

Annons

Wolfgang Pichler har redan nu tagit ut åkarna som ska vara i form till de tre tävlingsveckorna efter nyår.

Fredrik Lindström, Elisabeth Högberg och flera andra landslagsåkare har januarischemat klart. De har blivit uttagna till alla tre världscuptävlingar under januari i Oberhof, Ruhpolding och Antholz.

Alla åkare är inte uttagna till alla tre tävlingsveckorna. På damsidan finns två debutanter uttagna. Hedes Sofia Myhr får chansen i Oberhof och Limas Johanna Skottheim får tävla i Ruhpolding och Antholz.

I övrigt är det väntade namn i truppen och förbundskapten Wolfgang Pichler vet vad han förväntar sig av åkarna under julledigheten.

– De kommande veckorna ska ladda depåerna och skapa en god grund för fortsatt tävlande. Det blir en god jul med en stor träningsvolym som ska bygga upp åkarna inför nästa treveckors tävlingsperiod i Oberhof, Ruhpolding och Antholz, säger Wolfgang Pichler till förbundets hemsida.

Läs mer: Sverige nära pallskräll i IBU-cupen

Länsåkare till IBU Cup

Annons