Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson och Grip på pallen i J/H-cup

I söndags inleddes skidskyttarnas J/H-cup och det blev inga superframgångar för härjedalsklubbarna. Hedes Sofia Jonsson lyckades bäst med en andraplats och Svegs William Grip knep en tredjeplats.

Annons

Härjedalingarna brukar vara med i toppen av resultatlistorna när J/H-cup avgörs. Under helgens distanstävling i Östersund blev det dock inte lika tätt med pallplatser.

Konkurrensen var lite hårdare än normalt då arrangerand Tullus och Biathlon Östersund kunde se 120 startande, några norska gäster fanns också på plats.

Sofia Jonsson blev tvåa i D14-15, slagen av Sundsvalls Frida Hamrin med en dryg minut. Sofia var nära Hamrin i åktid men hade fyra bommar jämfört med Frida Hamrins två. I samma klass sköt Jonssons klubbkompis, Vanja Kant, fullt i alla tre serierna och hamnade till slut på en fjärdeplats.

William Grip, Sveg, blev trea i motsvarande killklass. Grip hade fyra bom men mot skidfantomerna Gustav Pålsson, Utrikes och Aksel Halvarsson, Tullus, hade det inte räckt med nollskytte den här gången. Grip hade drygt tre och en halv minut upp till Pålsson.

I seniorklasserna fanns det härjedalsbördiga i toppen. Hedetjejen Felicia Lindqvist, numera Biathlon Östersund, vann överlägset damseniorklassen och Funäsdalsbördige Tiio Söderhielm, Biathlon Östersund, och Svegsgrabben Marcus Stenberg, Tullus, var etta och tvåa bland herrseniorerna.

Jonas Matyyuk, Svegs IK, gjorde sin första tävlingsstart i samband med J/H-cup i Östersund.

Annons