Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson och Stenberg vann Swecup-tävlingar

/
  • Linn Larsson har verkligen levererat den senaste månaden. I helgen blev det ytterligare en seger i en Swecupdeltävling. Linn slutade tvåa totalt i cupen.

Under helgen har de tre avslutande deltävlingarna i Swecup avgjorts för skidskyttarna. Fina Härjedalsframgångar noteras, bland annat vann Linn Larsson, Hede SK, och Marcus Stenberg, Svegs IK, en varsin tävling.

Annons

Det var tätt med tävlingar för skidskyttarna när Swecup avslutades i Östersund.

I deltävling åtta, en sprinttävling, vann Linn Larsson D20-21 efter prickfritt skytte. Marcus Stenberg tog en andraplats och Härjedalen fick även med Hedes Marika Backman på en pallplats i damseniorklassen.

Deltävling nio var en sorts supersprint med prolog och sedan A- och B-finaler i varje klass. Även här var Linn Larsson, Hede, framgångsrik med en seger i prologen och sedan en fjärdeplats i A-finalen. Marcus Stenberg, Sveg, gjorde precis tvärtom, blev fyra i prologen och vann A-finalen. Marika Backman nådde även hon en fjärdeplats i A-finalen.

Swecups sista tävling var en masstart och även här var det samma namn som höll sig framme i toppen. Marcus Stenberg tog en fin andraplats, Marika Backman blev fyra och Linn Larsson femma.

När Swecup var sammanräknad visade det sig att Linn Larsson endast var två poäng från en totalseger, vann gjorde Felicia Lindqvist, tidigare klubbkompis i Hede. Marcus Stenbergs starka avslutningshelg gjorde att han tog sig upp på en tredjeplats totalt.

I ungdomstävlingarna var William Grip, Svegs IK, nästan ostoppbar i klassen H12-13. William tog en tredjeplats i prologen av supersprinten men sedan vann han A-finalen. William Grip segrade även i det normala masstartsloppet över fyra kilometer.

Hedes Sofia Jonsson var också nära full pott, faktiskt ännu närmare än Grip. Sofia vann såväl prolog som A-final i supersprinten och i masstartsloppet blev hon tvåa.

Annons