Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linn Larsson vann JSM-sprint

Trots ovanligt grova bommar på skjutvallen så kunde Linn Larsson, Hede SK, ta guldet på sprintdistansen i JSM som avgörs i Lima. Välvallade skidor och snabb åkning var segerreceptet.

Annons

Linn Larsson, Hede SK, överst på pallen i JSM

– Det kändes faktiskt inte så bra i spåret och jag bommade tre skott på två serier så jag trodde inte det skulle räcka. Bommarna var dessutom riktigt grova, kommenterar Linn Larsson som ändå kunde konstatera att hennes tid i mål räckte långt.

– Jag hade grymma skidor och tydligen så åkte jag riktigt fort även om det inte kändes så, säger Linn Larsson som fick till en segermarginal på 40 sekunder.

Med segern säkrade Linn även totalsegern i Swe Cup vilket varit ett av målen för säsongen. Guldet var för övrigt Linn Larssons sjätte som junior.

Tyvärr kunde inte Linn dra någon nytta av sin seger och det försprång hon byggde upp under sprinten eftersom hon inte kunde starta på söndagen på grund av sjukdom.

Medalj blev det på sista tävlingsdagen även för Vanja Kant, Hede SK, när stafetterna avgjordes. I USM-stafetten körde hon in på bronsplats för Jämtland/Härjedalens lag i klassen D12-15. På killsidan nådde William Grip, Svegs IK en femteplats med sitt J/H-lag.

Individuellt gjorde Elias Engström-Skoog, Hede SK, två fina lopp då han blev sexa i sprint och sjua i distansloppet för H16-17. Svegs William Grip som tävlar i H14-15 blev sexa i distans och nia i sprinttävlingen.

Annons