Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicolina tog guld i USA

/
  • Hedetjejen Nicolina Lindqvist blev guldmedaljör i rullskidskytte i USA.

Hedetjejen Nicolina Lindqvist blev guldmedaljör i rullskidskytte i USA. Tävlingen gällde de nordamerikanska mästerskapen och kördes i Jericho

Annons

Skidskyttetjejen Nicolina Lindqvist, tävlandes för Hede SK, är för närvarande tillsammans med Moa Martinsson, Sebastian Samuelsson och Victoria Karlsson ifrån I 21 IF på den amerikanska östkusten för tränings och tävlingsutbyte. Under två veckor har gänget först tränat i gamla och anrika amerikanska OS-orten Lake Placid och därefter tävlat i de nordamerikanska rullskidskyttemästerskapen i Jericho.

Den 17-åriga hedetjejen gjorde det riktigt bra. Hon blev fyra i sprinten och vann därefter jaktstarten Totalt 47 sekunder före tvåan Siena Ellington.

Nicolina pluggar på skidgymnasiet i Sollefteå där man sedan tre år tillbaka har ett samarbete och utbyte med USA. Träningslägret i Lake Placid genomfördes tillsammans med det amerikanska juniorlandslaget i skidskytte.

Tanken är i grund och botten att vi ifrån RIG Sollefteå Skidgymnasium Biathlon skall skicka elever som krigar om JVM platser för att utbytet skall bli bra för alla parter. Kul att vi i år kunde skicka två juniorlandslagsmedlemmar i form av Sebastian och Victoria. Sen har vi både Nicolina men även Moa som nosar på en juniorlandslagsplats, mina förhoppningar är att detta utbyte skall stimulera samtliga att ta kliv mot i första hand världsjuniorelit, berättar tränare Erik Gradin på Svenska skidskytteförbundets hemsida.

Annons